Traian Băsescu nu-l ratează pe Dacian Cioloș: Ce spune despre premierul desemnat

0
276

Guvernul Dacian Cioloș este mai mult decât dependent de politic și, pentru a câștiga sprijinul PSD în Parlament, a acceptat să acopoere pomenile electorale ale Guvernului Victor Ponta, a declarat Traian Băsescu. Acesta a mai avertizat că executivul condus de Cioloș are potențialul de a fi chiar mai toxic decât un guvern politic.

agerpres.ro-Dacian-Ciolos-Traian-Basescu-696x462.jpg.pagespeed.ce.3NWV4taK28

”Guvernul de tehnocrați își propune să ascundă eșecul și pomenile electorale ale Guvernului Ponta prin renegocierea obiectivului pe termen mediu din punct de vedere al tratatului fiscal. Poate nu știți: pentru anul 2016 deficitul angajat al României trebuia să fie 1,1% din PIB plus, eventual, 0,25% din PIB. Guvernul Cioloș își propune să renegocieze obiectivul pe termen mediu.

Acel MTO pe care nu-l înțelegea Ponta nu-l înțelege nici Cioloș. Eu cred că nu va putea fi renegociat pentru că sunt angajamente ce țin de potențialul unui stat, potențial pe care România nu îl are. Mi se pare nepotrivită afirmația făcută în program, care e un pas înapoi.

Întrevedem o decizie politică în urma negocierilor cu PSD de a primi votul în Parlament. Guvernul de tehnocrați e mai mult decât dependent de politic. Tentativa de renegociere afirmată deja în program nu însemană nimic altceva decât creșterea nivelului de îndatorare și susținerea pomenilor din bani împrumutați. Sunt convins că românii se bucură de demagogia politicienilor, dar eu îi asigur că fiind imprudenți tot ei vor plăti.

Dacă guvernul are această abordare îl consider mai toxic decât unul politic. Măcar cel politic își asumă deschis ce vrea să facă. Guvernul de așa-ziși tehnocrați se ascunde sub impresia de tehnocrați, dar nu face altceva decât ce au negociat cu politicienii în defavoarea țării.

Aceste împrumuturi luate nu fac altceva decât să crească artificial creșterea economică prin stimularea consumului, care se traduce prin creșterea deficitului de cont curent. Asta e unul din motivele pentru care România a intrat în criză în 2009 și 2010”, a declarat liderul Mișcării Populare.

LEAVE A REPLY