Bilanț Ministerul Economiei: Comerțul internațional al României a crescut cu 6,4% în primele șapte luni, la 68 miliarde euro

0
193

Valoarea totală a comerțului internațional al României a fost de 68 de miliarde de euro, în primele șapte luni ale acestui an, în creștere cu 6,4% față de perioada similară a anului 2014, cu exporturi de 32 miliarde de euro și importuri de 36 miliarde de euro, potrivit bilanțului prezentat marți de fostul ministru al Economiei, Mihai Tudose, pe pagina de internet a instituției.mihai-tudose

Sursa citată arată că este de așteptat ca anul 2015 să consemneze un nou record absolut al exporturilor din ultimii 26 de ani.

Companiile aflate în portofoliul ministerului au înregistrat, în primele șase luni din acest an, o creștere de peste 12 ori a volumului investițiilor, de peste opt ori a veniturilor totale și a cifrei de afaceri, comparativ cu o creștere de patru ori a cheltuielilor, față de aceeași perioadă a anului 2014.

Dividendele încasate în acest an de la societățile din subordinea ministerului s-au cifrat la aproape 301 milioane de lei, în creștere cu 779,6% față de dividendele încasate și virate la bugetul statului în anul 2014 (aproximativ 38,6 milioane de lei).

Fostul Ministru al Economiei a făcut și un bilanț al unor companii din subordine amintind situația Oltchim, combinat aflat în reorganizare judiciară. Potrivit sursei citate, cifra de afaceri a Oltchim SA a crescut cu 31% față de aceeași perioadă a anului trecut, de la 436 milioane de lei, la 571 milioane de lei. Pierderea totală din activitatea curentă a fost redusă cu 157 milioane de lei, de la nivelul de 173 milioane de lei la intrarea în insolvență, la 16 milioane de lei în 2015.

LEAVE A REPLY