ALERTĂ! Teroriştii vor să provoace un atentat cu substanţe chimice în Franţa

0
190

Franța se pregătește de un atac chimic. Hexagonul acumulează stocuri de medicamente specifice contracarării unui atac chimic. Administraţia Francois Hollande a cerut măsuri pentru contracararea unui eventual atac cu arme chimice, ordonând spitalelor, după atentatele în care au fost ucise 129 de persoane, să achiziţioneze stocuri de medicamente antidot la afecţiuni neurotoxice.

Imediat după atacurile teroriste de la Paris, în cadrul măsurilor de urgenţă a fost publicat în Jurnalul Oficial un decret prin care Ministerul francez al Sănătăţii le cere spitalelor să acumuleze stocuri de sulfat de atropină, singurul antidot eficient împotriva substanţelor neurotoxice, relatează Mediafax.

Până acum, sulfatul de atropină era doar în stocurile armatei franceze.

Ordinul a fost semnat de Benoît Vallet, şeful Direcţiei Generale pentru Sănătate din Franţa, fiind adoptat la cererea ministrului Sănătăţii, Marisol Touraine.

Conform presei franceze, decizia a fost luată pentru că autorităţile se tem de un atac cu arme chimice precum gaze VX şi VR.

În cazul unui atac cu substanţe neurotoxice, victimele ar trebui să îşi injecteze doze de câte 2 mg de sulfat de atropină la fiecare cinci minute, până la dispariţia simptomelor, conform experţilor citaţi de presa franceză.

LEAVE A REPLY