Inovaţii tehnologice ECO de la Federal-Mogul: plăcuţe de frână fără cupru şi cu un nivel redus de cupru

0
706

Federal-Mogul, unul dintre liderii mondiali în producerea de tehnologii pentru sectorul auto, ia faţa competitorilor săi cu noile plăcuţe de frână fără cupru şi cu un nivel redus de cupru Ferodo Eco-Friction. Plăcuţele de frână Eco-Friction fac parte din viziunea companiei americane care încearcă să aibă produse prietenoase cu mediul înconjurător. Tehnologia Ferodo Eco-Friction a anticipat mişcarile legislative din statele Washington şi California, din SUA, care obligă producătorii de piese auto să reducă sub 5% concentraţia de cupru până în 2021 şi sub 0.5% în 2025.

federal-mogul-eco-friction-317ff23bf56389815d-0-0-0-0-0

La baza tehnologiei din spatele plăcuţelor Eco-Friction stă o muncă de cercetare puternică, aproximativ 1500 de materiale testate pentru a identifica care dintre ele pot fi un substituent al cuprului dintre care au fost alese 25 de componente diferite. Rezultatele sunt spectaculoase, afirmă reprezentanţii Federal-Mogul Motoparts. Pentru diferite mărci de automobile frânarea a fost mai puternică în medie între 10-17% pentru autovehicule mici, 5-11% pentru maşini mai mari. Eco-Friction este o tehnologie implementată şi la maşinile electrice.

federalmogul

Audi este cel mai recent producător auto de top care a adoptat tehnologia ecologică Ferodo® pentru sistemele sale de frânare, pe noul model Audi A4. Tehnologia a fost adoptată de Mercedes-Benz C-Class în 2014.

Corneliu Preda, Sales Manager Romania, Federal-Mogul Motorparts
Corneliu Preda, Sales Manager Romania, Federal-Mogul Motorparts

Brandul JURID, parte a Federal-Mogul Motorparts, marchează centenarul brandului prin lansarea gamei Evo-Kit și a unor noi materiale de asistență tehnică.

Tudor Armasu, Corneliu Preda, Igor Panic
Tudor Armasu, Corneliu Preda, Igor Panic

Jurid are o gamă completă de discuri de frână de înaltă calitate, plăcuţe şi saboţi de frână pentru vehicule uşoare. În această gamă se regăsesc frâne cu disc (plăcuţe de frână şi discuri de frână) şi frâne cu tambur (tamburi de frână, saboţi de frână şi accesorii).

Plăcuţa de frână Jurid White este cea mai silenţioasă Jurid şi răspunde la toate aşteptările unei mărci premium, construită pe expertiză tehnică.

533a845144204Untitled-3

 

Jurid White este un produs inovativ care păstrează roţile curate în timpul frânării. Mai mult, oferă multiple garanţii:

  • Frânare cu emisii minime de praf
  • Asigură performanţă maximă de frânare
  • Oferă viaţă mai lungă
  • Cea mai silenţioasă placuţă JURID

 

LEAVE A REPLY