Circa 170 de studenți mediciniști au simulat manevre chirurgicale, în cadrul unui proiect european

1
242

Un număr de 169 de studenți de la UMF “Carol Davila” au putut exersa, timp de trei săptămâni, examenul ecografic și au participat la nașteri spontane și prin operație cezariană, operații ginecologice, laparoscopii, histeroscopii și colposcopii în cadrul unui proiect POSDRU.

16_05050207

Potrivit unui comunicat remis miercuri AGERPRES, proiectul s-a desfășurat la Spitalul ‘Sf. Ioan’, Maternitatea Bucur din București, sub coordonarea managerului de proiect — conf. univ. Liana Pleș.

“La centrul de simulare s-au practicat manevre specific chirurgicale, precum efectuarea de noduri și suturi, simulare laparoscopică, naștere spontană, dar și lucrul în echipă în cadrul scenariilor pentru cazuri obstetricale. În cadrul proiectului nostru au fost premiați 16 studenți, cu suma de 2.000 lei fiecare, proiectul având o valoare totală de 1.574.050 lei. Am dobândit cu această ocazie experiență pentru dezvoltarea și organizarea de proiecte din care să beneficieze personalul medical și studenții, ceea ce ne va încuraja ca pe viitor să accesăm programe similare”, a declarat Liana Pleș, citată în comunicat.

De altfel, în cadrul proiectului toți studenții au fost atrași de posibilitatea de a lucra într-un centru de simulare, acesta fiind primul program care a permis acest lucru.

1 COMMENT

  1. Cautand pe netul in limba romana uite ca am aflat pe saitul dumeavoastra.
    Trebuie sa apreciez ca sunt placut surprins de calitatea articolelor de pe acest sait si va urez cat mai mult succes!

LEAVE A REPLY