Un emoticon a devenit “Oxford Word of the Year 2015”

0
654

Cel mai folosit termen al anului în viziunea Oxford University Press este … un emoticon, simbolul feței zâmbitoare ce râde cu lacrimi fiind cel mai căutat termen al anului 2015, scrie portalul Eonline, ediția britanică.

WOTY-emoji-banner-1200x330

Emoticonul simbolizează bucurie și ilaritatea provocată de anumite lucruri ce au fost menționate anterior în timpul conversației pe care utilizatorul o poartă prin intermediul unei aplicații de mesagerie, dorind să transmită interlocutorului că nu se poate abține din râs în urma remarcilor respective.

Pentru a stabili frecvența folosirii anumitor termeni, cei de la Oxford University Press au colaborat cu SwiftKey, o companie din domeniul tehnologiei mobile care a ajutat astfel la stabilirea statisticilor privind cele mai des folosite emoticoane la nivel mondial în 2015, potrivit unei postări pe blogul Oxford. ‘Fața cu lacrimi de bucurie a fost cel mai folosit emoticon al anului 2015’, potrivit blogului Oxford.

Cei de la SwiftKey au analizat peste 1,5 miliarde de date digitale, stabilind că peste 20% din emoticoanele transmise în perioada scursă de la începutul anului 2015 sunt reprezentări ale ‘feței cu lacrimi de bucurie’, pe locul secund aflându-se emoticonul ‘fața care trimite un sărut’, potrivit blogului celor de la Swiftkey.

LEAVE A REPLY