PNL îl atacă pe Iohannis: Ce spune Ludovic Orban despre preşedintele ţării

0
212

Prim-vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, a scris miercuri pe Facebook că ar fi preferat să îl vadă pe preşedintele Klaus Iohannis la instalarea oficială a noului ministru al Educației, Culturii, Sănătății, al Economiei, şi al noului ministru al Justiției pentru că “acestea sunt prioritățile mandatului său”. Marţi seară, şeful statului a participat la ceremonia de preluare a mandatelor premierului Dacian Cioloş şi a noilor miniştri ai Afacerilor Interne, Externe şi Apărării.

ludovic-orban

Liderul PNL a criticat cu această ocazie şi faptul că la ceremoniile de instalare a noilor miniştrii ai Afacerilor Interne, Externe şi Apărării au fost etalate excesiv “pompa, fanfara, alinierea și etalarea demonstrativă a forței”.

Citește și: Stelian Tănase: Klaus Iohannis e păpușarul șef, Cioloș e o jucărie în mâinile lui

“Aș fi preferat să îl văd pe președintele Johannis la instalarea oficială a noului ministru al educației, a noului ministru al culturii, a noului ministru al sănătății, a noului ministru al economiei, chiar al noului ministru al justiției. Acestea sunt prioritățile mandatului său. Nu mi-au plăcut uniformele din școală, când eram obligați să ne îmbracăm toți la fel. Nici pompa, fanfara, alinierea și etalarea demonstrativă a forței”, a scris Ludovic Orban pe pagina sa de Facebook.

Citește și: Carmen Iohannis vorbește în locul soțului său

Şeful statului a luat parte marţi seară la ceremoniile de preluare a mandatelor de la ministerele de Externe, Interne și Apărare, dar şi la ceremonia de instalare a premierului Dacian Cioloş.

Ceremoniile de preluare a mandatelor au loc după depunerea jurământului de către membrii Guvernului la Palatul Cotroceni.

Guvernul Cioloș a fost învestit, marți, de votul plenului reunit al Camerei Deputaților și Senatului, rezultatul fiind de 389 voturi “pentru”, 115 “împotrivă” şi două voturi anulate.

LEAVE A REPLY