15 persoane arestate preventiv la Botoşani, în dosarul traficanților de țigări

0
326

Cele 15 persoane care au fost reținute de procurorii Biroului teritorial Botoșani al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) în urma celor 39 de percheziții de joi au fost arestate preventiv.

arestat

Magistrații Tribunalului Botoșani au emis, vineri seară, mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele traficanților de țigări. Decizia instanței poate fi contestată la Curtea de Apel Suceava în termen de 48 de ore de la pronunțare.

Potrivit anchetatorilor, “membrii grupului au aprovizionat în permanență piața neagră cu produse accizabile, introduse în România prin acte de contrabandă, dezvoltând o adevărată economie subterană prin numărul de persoane implicate în activitatea de vânzare a țigaretelor, cantitățile rulate și frecvența livrărilor de țigarete”.

Începând cu luna februarie a acestui an, au fost identificate un număr de șase grupuri infracționale organizate, care au săvârșit infracțiunea de contrabandă, acționând în zona de nord-est a județului Botoșani, la frontiera cu Republica Moldova și Ucraina.

Țigările de contrabandă erau introduse în România de către palierul ucrainean al grupărilor prin zona de frontieră adiacentă localităților Bajura-Darabani, iar de către palierul moldovenesc prin zona de frontieră adiacentă localităților Păltiniș — Horodiștea, Rediu — Rădăuți Prut — Miorcani, Cotu Miculinți — Crasnaleuca, Mitoc și Liveni — Manoleasa Prut, de unde erau preluate, transportate, depozitate și comercializate de către membrii celor șase grupări infracționale pe piața neagră din județul Botoșani.

LEAVE A REPLY