Fotografiile AGERPRES expuse la OANA-Yonhap Press Photo Exhibition 2015

0
234

Cele mai bune fotografii realizate în perioada iulie 2014 – august 2015 de fotografii Agenției Naționale de Presă AGERPRES au fost expuse în cadrul „OANA-Yonhap Press Photo Exhibition 2015”, expoziție organizată la sediul agenției de presă sud-coreene Yonhap, la Seul, în perioada 15-18 noiembrie 2015.

foto4

Evenimentul a avut loc cu ocazia celei de-a 39-a reuniuni a consiliului de conducere a Organizației Agențiilor de Presă din Asia-Pacific (OANA), fotografiile AGERPRES urmând a fi publicate într-un album fotografic alături de cele ale agențiilor de presă membre OANA și ale altor agenții de presă invitate.

AGERPRES şi Yonhap au reînnoit în luna iunie a anului acestuia acordul de cooperare, în contextul împlinirii a 25 de ani de relații diplomatice între România și Republica Coreea.

foto3

foto2
foto1

Organizația Agențiilor de Presă din Asia-Pacific (OANA) a fost înființată în 1961, la inițiativa UNESCO, având rolul de a asigura un schimb direct și liber de știri între agențiile de presă ale unei regiuni locuite de mai mult de jumătate din populația lumii. Organizația reunește 43 de agenții de presă din 35 de țări ale lumii.

Fondată în 1889, AGERPRES este Agenția Națională de Presă a României. Aceasta are rolul de a oferi informații echilibrate, cu caracter imparțial, și de a fi principala sursă de informare pentru cetățenii și instituțiile din țară, dar și cea mai importantă sursă de știri despre România, în exterior. Din 1921, agenția a avut o transmisie neîntreruptă de știri și informații. Printre serviciile AGERPRES se regăsesc: fluxurile de știri tematice, serviciile și arhiva de fotografie de presă, monitorizarea de presă, serviciile video și multimedia, fluxul documentare, precum și servicii de imprimare.

LEAVE A REPLY