Șova îşi studiază dosarul la Comisia Juridică

0
219

Senatorul PSD Dan Șova s-a prezentat, marți dimineață, la Comisia juridică a Senatului pentru a-și studia dosarul.

Dan_Sova

El nu este însoțit de avocat.

Social-democratul urmează să fie audiat de către senatorii juriști la ora 14,00. Comisia juridică va întocmi ulterior un raport consultativ pe care îl va înainta Biroului permanent pentru a fi introdus pe ordinea de zi a viitoarei ședințe de plen a Senatului.

Dosarul care îl vizează are șapte volume însumând aproximativ 3.000 de pagini.

Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a sesizat procurorul general pentru a cere președintelui Senatului încuviințarea reținerii și arestării preventive a lui Dan Șova.

Potrivit DNA, în perioada octombrie 2011 — iulie 2014, Dan Șova a pretins sume de bani și a primit în total 100.000 de euro de la o persoană denunțătoare, în schimbul traficării influenței sale reale pe care o avea pe lângă Mihai Bălan, director general al CET Govora SA, astfel încât acesta din urmă să asigure încheierea unui contract de asistență juridică cu o anumită societate de avocatură, contract de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro/lună.

În dosar a fost reținut Mihai Bălan, director general al CET Govora, pentru abuz în serviciu în formă continuată (două acte materiale). Ulterior, Instanța supremă a stabilit ca acesta să fie cercetat sub control judiciar.

LEAVE A REPLY