Băsescu, ironii la adresa procurorilor: ‘Nu au avut timp să citească’

0
366

Traian Băsescu s-a prezentat joi la sediul Judecătoriei sectorului 5, în dosarul în care Parchetul General solicită redeschiderea urmăririi penale împotriva fostului preşedinte în legătură cu o declaraţie pe care acesta a făcut-o în 2007 în contextul demersurilor de suspendare a sa din funcţie. Băsescu îi taxează pe procurori pentru că vor să-l urmărească penal pentru o declaraţie politică.

basescu

Pe 17 aprilie 2007, Băsescu a afirmat că, dacă Parlamentul va vota suspendarea sa din funcţie, îşi va da demisia în cinci minute.  “În situaţia în care, în pofida avizului Curţii Constituţionale, Parlamentul va vota suspendarea mea, în maxim cinci minute de la vot voi demisiona din funcţie şi voi chema în faţa electoratului şi pe cei care au generat un abuz constituţional”, spunea atunci şeful statului, într-o declaraţie de presă.

Pentru că nu s-a ţinut de cuvânt, un cetăţean pe nume Ioan Şerb a depus o plângere penală. După ce a rămas fără imunitatea prezidenţială, Băsescu s-a trezit că Parchetul General cere instanţei redeschiderea dosarului. Fostul preşedinte susţine că, prin acest demes, procurorii încalcă prevederile Constituţiei şi deciziile Curţii Constituţionale.

“Cred că înainte de a cere redeschiderea, Parchetul General ar fi putut să studieze Constituţia li deciziile Curţii Constituţionale. Nu au avut timp să citească. O să mergem la Parchet cu deciziile Curţii Constituţionale şi Constituţia care dau libertare preşedintelui să facă declaraţii”, a afirmat Traian Băsescu, la ieşirea de la Judecătoria sectorului 5.

sursa: stiripesurse.ro

LEAVE A REPLY