Zgonea și Tăriceanu, acuzați de abuz în serviciu

0
461

Deputatul PNL Tinel Gheorghe i-a acuzat, joi, de abuz în serviciu, pe președinții celor două camere ale Parlamentului în cazul amânării revocării din funcție a unui consilier de la Curtea de Conturi.

Liberalul spune că prin decizia 514 din 8 octombrie 2014, Curtea Constitutionala a declarat neconstitutionala numirea lui Anton Ioan, fost consilier la Curtea de Conturi, iar Parlamentul era obligat sa adopte de indata o hotarare de revocare. Hotarea Parlamentului a fost adoptata in 9 septembrie 2015. In aceasta perioada de peste 10 luni de zile, Ioan Anton a fost platit de Curtea de Conturi.

“Ii acuz public pe dnii Zgonea si Tariceanu ca au dosit intentionat decizia CCR din 2014 pentru a crea un prejudiciu material insistutiei prin pastrarea in functie a dlui Ioan Anton. Nicolae Vacaroiu  se apara invocand o scrisoare catre Parlament, dar asta nu-l absolva de vinovatie pentru ca putea sa-l suspende pe Ioan Anton. Vorbim de un abuz in serviciu al celor doi presedinti ai celor doua camere si le cer public sa demisioneze pentru ca e o grava incalcare a atributiilor si compentelor, cei doi presedinti in calitatea lor stabilita de regulament conduc sedintele Birourilor Permanente Reunite”, a declarat deputatul Tinel Gheorghe.

Potrivit acestuia, prejudiciul creat Curtii de Conturi ar depasi suma de 150.000 de lei.

sursa: stiripesurse.ro

LEAVE A REPLY