Scandal la Casa Regală. Ex-prințul Nicolae, activista și un posibil nou moștenitor

0
1733

Scandalul dezmoștenirii fostului prinț Nicolae ia proporții de răsunet. În acest sfârșit de săptămână au apărut în presă informații care arată că episodul dezmoștenirii nepotului regelui Mihai nu s-a stins deloc, dimpotrivă.

Surse apropiate Casei Regale a României au furnizat noi detalii despre adevăratul motiv pentru care Principele Nicolae, unul dintre cei doi nepoți ai Regelui Mihai, a fost dezmoştenit şi alungat din ţară în luna august a anului curent. Deși au apărut multe zvonuri potrivit cărora Nicolae ar fi fost rejectat de la tron din cauza unui anturaj nepotrivit, sau a faptului că tânărul nu ar fi putut păstra eticheta rigidă a unei astfel de poziții, jurnaliștii de la Flux24 au dezvăluit că rațiunile acestei decizii a Regele Mihai sunt cu totul altele.

Principele Nicolae a fost exclus din linia de succesiune a Casei Regale şi i-a retras titlul monarhic acordat în 2010. Nicolae era al treilea în ordinea de succesiune, după Mihai I şi Principesa Margareta.

Astfel, scandalul a luat amploare după ce Nicolae ar fi avut o presupusă relație cu una din colaboratoarele sale din România, Nicoleta Cîrjan, pe care ar fi lăsat-o însărcinată.

principele nicolae activista

La acel acel moment, Nicolae avea o relație tensionată cu unchiul său, Radu, și se mutase de la Palatul Elisabeta.

Principesa Margareta și Principele Radu, au crezut că poziția lor la Casa Regală s-ar fi complicat dacă în urma sarcinei Nicoletei Cîrjan, ar fi rezultat un băiat. Nu este necunoscut faptul că Principele Radu dorește să-și asigure supremația în continuare și, mai ales, de a continua să controleze averea Familiei estimată de presă și analiștii financiari la cel puțin câteva zeci de milioane de euro.

Fătul este însă fată și se va naște în ianuarie sau februarie anul viitor.

2

Principele Nicolae a cunoscut-o pe Nicoleta în timpul caravanei“Cărţile copilăriei pe bicicletă” din primăvara acestui an, în Parcul Herăstrău. După câteva zile, în calitate de cofondatoare a Asociaţiei “MaiNoi”, Nicoleta Cîrjan l-a invitat pe 30 mai pe Principe la “Rocket Bikefest”, un eveniment de cross country, care presupunea parcurgerea unei rute de cât mai multe ori într-un interval de timp fixat, pentru strângerea de fonduri în vederea susţinerii copiilor cu autism.

În urma unei aventuri dintre cei doi, activista pentru mediu a aflat că este însărcinată. Contactată de presă pentru a infirma sau nu informațiile, Nicoleta Cîrjan nu le-a infirmat.

După ce s-a consultat cu presupusul tată, conform mărturiilor de pe blogul său, Spirala colorată, tânăra a luat decizia să fie o mamă care îşi creşte singură copilul, deși prințul nu a fost de acord cu sarcina și i-a explicat consecințele care pot apărea.

În ziua de 28 iulie, Principele Nicolae a fost văzut ultima oară la o manifestare la Braşov. După câteva zile, într-un Consiliu Regal, în care şi-a făcut apariţia Mihnea Constantinescu, cunoscut om al serviciilor secrete, s-a decis retragerea titlului princiar, tânărul revenind la numele de Nicholas Millford.

 

În vară, monarhiştii au fost extrem de uimiți după aflarea veștii dezmoștenirii. Fostul priț a plecat în Anglia, continându-şi proiectele la fundaţia patronată de Ducele de Edinburgh, prinţul consort al Marii Britanii.

Nu întâmplător, înainte de scandal, Principele Nicolae s-a mutat de la Palatul Elisabeta în Bucureştii Noi într-o garsonieră.

nicolae1.png.pagespeed.ce.NFWaNnE1wu

Dacă copilul lui Nicolae era băiat, reprezenta un pericol pentru succesiunea dinastică și punea în pericol controlul Casei Regale de către Radu Duda.

Amintim că regele l-a dezmoștenit și pe celălalt nepot, Mihai, fiul Irinei, condamnată în SUA pentru implicarea în afaceri cu lupte cu cocoși.

Practic, în acest moment, nici unul din nepoții Regelui Mihai nu mai are drept la moștenire și la nici la alte drepturi.

LEAVE A REPLY