Băsescu dezvăluie ce planuri are pentru Mişcarea Populară

0
289

Traian Băsescu a declarat că nu şi-a asumat calitatea de preşedinte al Mişcării Populare cu scopul de a-şi atinge anumite obiective politice personale, ci pentru a lăsa în urma sa un partid care să răspundă eficient cerinţelor actuale ale electoratului, o formaţiune care să-şi propună pentru 2024 obţinerea celei mai înalte funcţii în stat.

traian-basescu1

”Eu nu sunt preşedintele partidului pentru că mai am aspiraţii politice personale. Ceea ce-mi doresc foarte mult este să las în urma mea un partid performant, un partid care să poată răspunde comandamentelor de astăzi ale electoratului din România şi ale României în general. Şi care să înceapă un ciclu politic odată cu alegerile din 2016 pe care să-l prelungească către 2024, aspirând la funcţia de preşedinte al României. Este un obiectiv pe termen lung, care depinde foarte mult de rezultatele pe care le veţi obţine în 2016 la locale şi parlamentare şi care v-ar da posibilitatea să consolidaţi partidul în perioada 2016 – 2020 în aşa fel încât în 2024 să vă propuneţi cele mai înalte obiective politice”, a afirmat duminică Traian Băsescu, în deschiderea lucrărilor Consiliului Naţional al Mişcării Populare, potrivit Agerpres.

Potrivit acestuia, MP şi-a propus la alegerile locale să obţină 10-12% din voturi.

”Noi ne-am propus pentru alegerile locale un vot politic de 10 – 12%, ceea ce ne-ar crea premise pentru ca la legislative să obţinem 15% – 20% din voturile electoratului. Chestiunea aceasta nu se poate rezolva fără să avem structuri organizatorice consistente. De aceea insist ca obiectivul zero în momentul de faţă să fie crearea de structuri, în mod deosebit în mediul rural”, a spus Traian Băsescu.

În opinia sa, obţinerea unui scor de 15 – 20% la alegerile parlamentare ar reprezenta o performanţă pentru un partid nou.

Preşedintele MP le-a cerut liderilor de organizaţii judeţene să fie deschişi în mod special către oameni care nu au mai făcut politică până în prezent.

”Vă cer extrem de apăsat să deschideţi organizaţiile. Avem 85% dintre membrii partidului care sunt oameni noi, tineri, care nu au mai făcut politică, dar, dacă vrem să ajungem un partid de 15-20% la legislative, fără a fi un partid deschis, ne înşelăm. De aceea, apelul meu către preşedinţii de organizaţii este: deschidere totală în mod deosebit către oameni noi, care vor să intre în politică”, a transmis Băsescu.

El a propus, totodată, pentru a apropia tinerii de partid, ca Organizaţia de Tineret a MP să aibă poziţia a doua pe listele de candidaţi la Camera Deputaţilor.

”Sigur, vor fi organizaţii unde vor fi pe locul I dacă sunt valoroşi şi îndeplinesc criteriile, dar în mod automat locul II trebuie alocat Organizaţiei de Tineret. Dacă nu locul I, locul II, pentru a stimula apropierea tinerilor de partid”, a mai declarat Băsescu.

La lucrările Consiliului Naţional al MP participă, alături de liderii din conducerea centrală a partidului, preşedinţii de organizaţii judeţene.

Tot duminică, va avea loc Congresul de înfiinţare a Organizaţiei de Tineret a Mişcării Populare în cadrul căruia va fi ales preşedintele tinerilor şi echipa de conducere.

LEAVE A REPLY