Protest în faţa Parlamentului în această dimineaţă

0
271

protest parlament

Un protest este organizat marti in fata Palatului Parlamentului de catre Sindicatul National al Crestorilor de Ovine si Bovine si alti reprezentanti ai crescatorilor de animale, scrie stiripesurse.ro.

Aproximativ 200 de persoane s-au strans in Parcul Izvor pana in acest moment, insa se anunta a fi un protest de amploare.

Nemultumirea protestatarilor este legata de legea care limiteaza numarul cainilor pe care ciobanii ii pot folosi pentru a-si proteja stana. Mai mult acestia reclama si o prevedere care le impune crescatorilor de animale o data la care acestia trebuie sa isi inchida animelele pentru iarna, fara sa mai aiba voie sa le scoata la pascut.

Ciobanii sustin ca parlamentarii nu le cunosc nevoile si activitatea.

In plus acestia sunt nemultumiti si de intarzierea cu care primesc subventiile din agricultura.

Parlamentarii au stabilit ca: la şes, ciobanii pot avea la stână doar un câine. La deal sunt permişi doi, iar turmele de la munte pot fi păzite de cel mult trei câini. Sunt prevederile unei legi recent adoptate. Cine o încalcă riscă amenzi de până la 1.500 de lei. Crescătorii de oi sunt revoltaţi şi spun că nu pot păzi 600 de ovine cu doar trei câini, aşa cum cred parlamentarii.

protest parlament 1

LEAVE A REPLY