Scandal monstru în justiţie: DNA, pe urmele unei magistrate

0
660

dna kovesi

Scandal monstru în Justiţie. DNA-ul e pe urmele unei magistrate acuzate de tentativă de fraudare a examenului pentru funcții în Craiova. Președintele Curții de Apel Craiova, Mihaela Elisabeta Cotora, ajutată de alți judecători subordonați, ar fi încercat, în 2013, să își instaleze doi apropiați în funcția de vicepreședinte la instanța pe care o conducea și pe care ar fi vrut să o controleze.

Metoda ar fi fost influențarea membrilor comisiei de examen pentru promovare în funcții de conducere a magistraților, deşi membrii comisiei sunt desemnați de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) și numele lor este secret tocmai pentru a se evita traficul de influență sau presiunile.

Direcţia Naţională Anticorupţie a demarat cercetările chiar în timpul evenimentelor și, ulterior, a început urmărirea penală față de președintele Curții de Apel Craiova Mihaela Cotora și față de alte persoane. După începerea urmăririi penale, cei vizați au încercat să obțină informații chiar din interiorul DNA, încercări monitorizate de anchetatori. De asemenea, s-ar fi întâlnit – întâlniri monitorizate -, cel mai probabil pentru a se pune de acord cu ce vor declara la DNA, se mai consemnează în documente.

Pentru a-și putea instala favoriții, potrivit documentelor, Cotora ar fi reușit, prin apropiații ei din CSM, să afle numele judecătorilor din comisie și apoi ar fi încercat, direct sau prin intermediar, să-i influențeze pentru ca protejații ei să câștige funcțiile. În dosar sunt descrise peripeții ale Mihaelei Cotora pentru a lua legătura cu membrii comisiei. Ea ar fi fost ajutată de alţi doi judecători, Ibiza Constantin, de la Curtea de Apel Craiova, și Corneliu Popescu, vicepreședintele Tribunalului Mehedinți.

Judecătorul Corneliu Popescu, suspectat de mărturie mincinoasă, a declarat că nu se consideră vinovat. “Nu am săvârșit niciun fel de faptă dintre cele consemnate în Raportul Inspecției Judiciare sau în dosarul DNA”, a declarat vicepreședintele Tribunalului Mehedinți, spun cei de la romanialibera.

LEAVE A REPLY