Vedeta PRO TV arestată pentru evaziune fiscală și-a recunoscut faptele

0
231

pro_tv

De pe micul ecran în arestul preventiv nu e distanță mare! A arătat-o una dintre vedetele PRO TV, Tudor Constantinescu. Acuzat că ar fi dat bugetului de stat o gaură de peste 500.000 de euro, Tudor Constantinescu, patronul lanţului de cofetării Chocolat, a găsit cea mai bună modalitate de a-şi “îndulci” situaţia. Aflat în spatele gratiilor, Constantinescu şi-a recunoscut faptele. Acelaşi lucru l-a făcut şi Maria Mihaela Cartaş, contabila şefă a firmelor sale.

Tudor Constantinescu este în spatele gratiilor de mai bine de o lună, de când procurorii DIICOT l-au săltat pentru constituire de grup infracţional organizat, evaziune fiscală în formă continuată şi instigare la fraudă informatică în formă continuată.

Reţinerea acestuia şi ulterior arestarea sa au provocat iureş în cadrul PRO TV, acolo unde urma să fie jurat într-o emisiune culinară în care se investise deja mult peste 600.000 de euro.

Gaura provocată în bugetul PRO TV-ului n-a fost însă singura problemă a celui care urma să fie vedetă de televizune.

Procurorii de la “Crimă Organizată” l-au descris în referatul pe baza căruia i-au obţinut arestarea ca fiind “agresiv verbal şi fizic” cu angajaţii săi, pentru a se asigura că acestora nu le va trece prin cap să le dezvăluie autorităţilor modul în care, folosind un soft special, înregistra pe casele de marcat ale restaurantelor pe care le controlează sume mai mici decât cele încasate în realitate.

Conform anchetatorilor, pentru a-i speria de tot, acesta se lăuda că e o persoană influentă în România şi că ar putea oricând să le facă “foarte mult rău”.

În referatul cu propunere de arestare emis de DIICOT se mai arată, de asemenea, şi faptul că Tudor Constantinescu îşi ameninţa angajaţii că-i va supune testului cu detectorul de minciuni.

Perioada petrecută în arest până în prezent pare să-i fi luminat mintea lui Tudor Constantinescu. Potrivit unor surse judiciare, acesta şi contabila firmelor sale şi-au recunoscut faptele.

În aceste condiţii, procedura le permite procurorilor să fie blânzi cu patronul de la Chocolat. La finalul cazului, acesta ar putea primi o pedeapsă redusă faţă de limitele normale, poate chiar una cu suspendare, scrie libertatea.ro

tudor constantinescu

LEAVE A REPLY