Corul Madrigal susţine luni, la Palatul Cotroceni, un concert în onoarea medicilor de la Colectiv

0
180

cor_2_

Corul Naţional de Cameră Madrigal va oferi, luni, la Palatul Cotroceni, un concert în onoarea personalului medical care s-a implicat în acordarea asistenţei răniţilor de la Colectiv, la eveniment urmând să participe şi preşedintele Klaus Iohannis, potrivit Administraţiei Prezidenţiale.

Recepţia şi concertul vor avea loc la ora 17.30, la Palatul Cotroceni, anunţă Preşedinţia, într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, la concert va participa personalului medical care s-a implicat în acordarea asistenţei răniţilor de la Colectiv. Iniţial, potrivit unor surse oficiale, la recepţie ar fi urmat să participe şi alţi reprezentanţi ai instituţiilor care s-au implicat în acest caz, însă invitaţia finală a mers doar către personalul medical.

Preşedintele Klaus Iohannis a decorat, pe 11 noiembrie, cu ordinul “Meritul Sanitar” în grad de ofiţer mai mulţi medici şi asistenţi medicali SMURD, din mai multe centre ale Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare din ţară. Potrivit unui comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale, distincţia a fost acordată de şeful statului “în semn de apreciere pentru înaltul profesionalism dovedit şi a rezultatelor remarcabile obţinute în executarea misiunilor încredinţate, pentru întreaga carieră dedicată salvării de vieţi omeneşti”. Pe lista celor decoraţi se regăsesc medici SMURD din Timişoara, Bucureşti, Craiova, Cluj Napoca, Sibiu, Oradea, Piatra-Neamţ, Arad, Galaţi şi Braşov.

LEAVE A REPLY