DEZASTRU Cum arată surpările de la metroul din București

0
332

metrou

PROTV a intrat in posesia primelor poze din subteran din zona Eroilor, unde pamantul a luat-o la vale. Dincolo de stricaciunile provocate la exterior in urma carora oamenii din zona au fost evacuati imaginile arata fara dubiu ce ravagii a facut in subteran freza contructorilor care lucreaza la linia 5 a metroului. Se vad avariile la reteaua de apa si canalizare, cele care alimenteaza spitalul Municipal si Palatul Cotroceni. Constructorul, compania Astaldi, ar trebui sa acopere costurile de reparatii.

Acestea sunt imaginile surprinse in subteranele cartierului Cotroceni, la scurt timp dupa ce freza botezata Varvara a strapuns terenul spre statia Eroilor 2, iar o portiune mare de pamant s-a prabusit 30 de centimetri.

VIDEO AICI

Prima si a doua fotografie arata fisura adanca provocata in asfalt in locul unde pamantul a luat-o la vale.

In alta, canalul colector pentru apele uzate, adica sistemul de canalizare, este brazdat de o fisura adanca pe o distanta de nu mai putin de 60 de metri. Vorbim de un canal din beton, asa ca e lesne de ghicit forta care l-a facut sa crape si pe-o parte, si pe cealalta. La acest sistem de canalizare sunt racordati 240 de utilizatori, inclusiv Spitalul Universitar, Palatul Cotroceni si Facultatea de Medicina.

Toate aceste avarii, dar si altele, au fost consemnate in raportul inmanat constructorilor de la Astaldi.

Apa Nova: “Conductele de alimentare cu apa din fonta de100 mm de pe Bulevardul Eroilor si Bulevardul Eroii Sanitari – avarii severe care au condus la intreruperea temporara a serviciului de alimentare cu apa.”

Deocamdata, apele uzate au fost deviate spre un alt canal colector. S-au gasit solutii temporare si pentru celelalte conducte, dar sunt necesare lucrari de refacere. Apa Nova a transmis constructorului ca isi declina orice responsabilitate pentru toate eventualele daune si cheltuieli.

Mentionam ca toate cheltuielile pentru masurile urgente stabilite pe 14.12.15 vor fi suportate de constructor. Apa Nova Bucuresti nu poate fi tinta responsabila pentru eventualele avarii generate de incident.

In acest moment cea mai mare parte a strazii care a luat-o la vale este sparta. Muncitorii continua sa toarne beton in subteran, beton care, de data asta, va ajunge sub casele evacuate pentru a consolida terenul pe care stau. Atentie insa, toate aceste informatii sunt confidentiale. Reprezentantii Metrorex si ai constructorilor refuza in continuare sa comunice cu presa.

14 oameni care locuiesc in doua imobile din zona au fost evacuati, cand blocurile au inceput sa se incline, la sfarsitul saptamanii trecute. Locatarii stau la rude sau la hotel, pe cheltuiala constructorului, anunță PRO TV.

LEAVE A REPLY