Senatorii au decis. Primarii vor avea pensii speciale

0
201

parlament-vot

Senatorii au votat luni proiectul de lege care acorda pensii speciale alesilor locali.

Dupa ce saptamana trecuta au adoptat proiectul prin care parlamentarii vor beneficia de pensii speciale, acum au acordat acelasi privilegiu primarilor.

Cu un an electoral care se apropie cu pasi repezi, aceasta lege motiveaza o data in plus primarii sa militeze pentru interesele partidului, mai ales in conditiile in care acestia joaca un rol important in campaniile electorale.

Liberalii au parasit sala de plen inanite de votul final.

Cuantumul indemnizatiei pentru limita de varsta de acorda in limita a trei mandate si de calculeaza ca produs al numarului lunilor de mandat cu 0,55 din indemnizatia bruta lunara, aceeasi formula de calcul ca si la parlamentari, indemnizatie care insa nu este identica la toti alesii locali. Indemnizatia se cumuleaza cu orice tip de pensie stabilita in sistemul public de pensie si se suporta din bugetul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, se mai arata in proiect.

Pentru mandatele incomplete, indemnizatia se calculeaza proportional cu perioada de mandat exercitata, care nu poate fi mai mica de doi ani.

LEAVE A REPLY