A murit scriitoarea şi traducătoarea Annie Bentoiu

0
188

annie bentoiu

Scriitoarea şi traducătoarea Annie Bentoiu, autoare a volumelor “Strada Mare” şi “Voyage en Moldavie”, a încetat din viaţă la vârsta de 88 de ani.

Annie Bentoiu (1927 – 2015), fiica unui medic român şi a unei elveţiene din cantonul francofon Vaud, a studiat la Şcoală Centrală de Fete din Capitală, apoi la Facultatea de Drept şi a urmat cursuri de literatură şi istorie la Institutul Francez din Bucureşti. În 1949 s-a căsătorit cu compozitorul Pascal Bentoiu.

A publicat în limba franceză traduceri din literatura română şi mai multe volume de poezie şi proză poetică, la Lausanne, Éditions de l’Aire, printre care “Poèmes I”, “Poèmes II”, “Dix méditations sur une rose”, “Phrases pour la vie quotidienne” şi “Voyage en Moldavie”.

În limba română i-au apărut un roman de debut, “Strada Mare” (Editura Pentru Literatură, Bucureşti, 1969), şi câteva traduceri din limba franceză. A publicat două volume de memorialistică intitulate “Timpul ce ni s-a dat” (Editura Vitruviu, 2000, respectiv 2006; Editura Humanitas, 2007, respectiv 2009).

LEAVE A REPLY