Ruptură clară între Ponta şi Dragnea: ‘Nu mergeţi la fundaţia lui Ponta’

0
497

dragnea-ponta

Ruptură clară între Victor Ponta şi Liviu Dragnea. Actualul şef al social-democraţilor le-a interzis membrilor PSD să colaboreze cu Victor Ponta în afara partidului. Acesta se referea la fundaţia pe care fostul premier ar urma să o înfiinţeze. Deşi nu şi-a anunţat oficial planurile în acest sens, Victor Ponta a avut în această săptămână o întâlnire cu foştii membri ai guvernelor PSD.

Subiectul fundaţiei lui Victor Ponta a fost deschis la Turnu Măgurele chiar de preşedintele PSD, în absenţa fostului premier, spun mai mulţi social-democraţi. „Domnul preşedinte era normal că, auzind că anumiţi miniştri vor să meargă într-o fundaţie a lui Ponta, de aici s-a pornit, ce rol are fundaţia asta, e fundaţia partidului?”, a spus Cătălin Rădulescu, preşedintele PSD Diaspora.

„A spus că l-a invitat pe Victor Ponta şi a spus ceva de genul că nu este bine că îşi face o fundaţie”, a spus și Şerban Valeca, preşedinte PSD Argeş.

Liviu Dragnea a explicat şi de ce fostul premier nu a participat la întâlnirea informală. „L-am cautat ieri pe Victor Ponta, l-am sunat de câteva ori la telefon, nu mi-a răspuns”, a spus Liviu Dragnea, preşedintele PSD. Dacă Liviu Dragnea s-a întâlnit cu social-democrații pe domeniul său, Victor Ponta a organizat luni o reuniune cu foştii miniştri din guvernele PSD la un restaurant din nordul Capitalei. Printre invitaţi nu a figurat însă Liviu Dragnea.

„Am participat la o întâlnire informală cu fostul premier Victor Ponta şi cu colegii din Cabinet. Sigur, au participat mai mulţi miniştri, nu am făcut politică. Au participat şi domnul Constantin şi domnul Oprea”, a spus Mircea Duşa, fost ministru al Apărării. Ruptura produsă între Victor Ponta şi Liviu Dragnea a devenit tot mai evidentă după pierderea guvernării. Primul s-a supărat că nu a fost invitat la bilanţul Executivului prezentat de conducerea PSD, în timp ce Liviu Dragnea i-a reproşat fostului premier modul în care a plecat de la Palatul Victoria, conform Digi24.

„Eu, practic, am vrut să nu se întâmple, nu mai eram în situaţia de astăzi”, a mai spus Liviu Dragnea.

Cum relaţiile cu liderii PSD sunt extrem de reci, Victor Ponta a preferat să anunţe de la Târgu Jiu că vrea să candideze pentru un nou mandat de parlamentar. „Dacă mă pun pe listă, da”, a spus Victor Ponta. Tandemul Ponta-Dragnea a condus PSD mai bine de cinci ani. În această perioadă, potrivit declaraţiilor celor doi, aceştia au petrecut mai mult timp împreună, decât cu soţiile lor.

LEAVE A REPLY