Investitorii străini sunt îngrijorați de ”haiducia” creșterii salariului minim peste noapte

0
181

constructii_07_642f9f1d9e_373c28dd85

Asociatiile si organizatiile investitorilor straini si ale oamenilor de afaceri din Romania considera ca majorarea salariului minim este necesara, insa atrag atentia ca va avea efecte grave asupra economiei, daca se mentine actualul nivel de taxare a muncii.

Coalitia pentru Dezvoltarea Romaniei (din care fac parte AmCham, Consiliul Investitorilor Straini, Asociatia Oamenilor de Afaceri din Romania, Romania Business Leader) considera ca luarea unor masuri care vizeaza nivelul de salarizare trebuie insotite de un studiu de impact.

Acesta ar trebui sa ia in considerare atat efectul direct in veniturile salariatilor cat si implicatiile profunde in generarea de locuri de munca, evolutia veniturilor bugetare si atragerea investitiilor.

„In lipsa unei viziuni care ia in considerare toti acesti factori, o majorare a salariului minim pe fondul unor potentiale modificari ale legislatiei, impreuna cu mentinerea unui nivel ridicat de taxare a muncii la angajatori va avea consecinte grave asupra cresterii economice”, arata reprezentantii CDR.

LEAVE A REPLY