Iata principala cauza a 9 din 10 cazuri de cancer

0
1074

salon-spital

90% dintre cazurile de cancer se datorează stilului de viaţă modern, care este din ce în ce mai nesănătos, arată cel mai recent studiu al cercetătorilor de la Stony Brook University din New York. Fumatul, radiaţiile şi chimicalele care se găsesc în alimentaţia zilnică sunt principalii factori cauzatori ai acestei boli, potrivit Gandul.

Alimentaţia nesănătoasă şi săracă în elemente nutritive, lipsa exerciţiului fizic, stresul şi poluarea sunt amintite printre factorii care conduc la apariţia şi dezvoltarea majorităţii tipurilor de cancer – pulmonar, la sân şi la prostată.

Într-un studiu publicat în revista de ştiinţă Journal Nature ei au estimat că până la 90% dintre cele mai întâlnite tipuri de cancer au fost cauzate de factorii externi, mai mult decât de dereglări celulare din corp.

Printre factorii externi se numără poluarea, radiaţiile ultraviolete şi stresul şi mai apoi factori care pot fi controlaţi de om, precum regimul alimentar şi exerciţiile fizice.

Rezultatele arată că stilul de viaţă sănătos este o cheie către reducerea riscului de a dezvolta o formă de cancer.

Printre măsurile preventive pe care fiecare dintre noi le poate aplica în viaţa de zi cu zi se numără: renunţarea la fumat, exerciţiile fizice făcute în mod regulat şi alimentaţia sănătoasă.

LEAVE A REPLY