Toţi cei trei patroni ai clubului Colectiv, în arest la domiciliu

0
192

patroni_colectiv

Tribunalul București a decis, luni, 28 decembrie, să-l elibereze din arestul preventiv pe George-Alin Anastasescu, unul dintre cei trei patroni ai clubului Colectiv. Acesta va fi plasat în arest la domiciliu pe o durată de 30 de zile, însă doar după rămânerea definitivă a deciziei. Ceilalți doi acționari ai clubului se află deja în arest la domiciliu.

Anastasescu era singurul dintre cei trei care se afla în arest preventiv, după ce lunea trecută, Tribunalul Bucureşti a admis contestaţiile formulate de Paul Gancea şi Costin Mincu şi a decis înlocuirea arestului preventiv cu măsura arestului la domiciliu. Cei trei sunt anchetaţi după ce 63 de persoane au murit şi peste 150 au fost rănite în incendiul din clubul Colectiv, la finalul lunii octombrie.

Cei trei patroni ai Colectiv, Alin Anastasescu, Paul Gancea și Costin Mincu, au fost arestaţi preventiv din 3 noiembrie, fiind acuzaţi de ucidere din culpă în cazul incendiului din 30 octombrie din clubul din Capitală, într-un dosar instrumentat de PICCJ.

Potrivit PICCJ, “incendiul s-a produs ca urmare a faptului că persoanele care aveau în administrare spaţiul respectiv au încurajat şi permis accesul unui număr de persoane mult peste limita admisă a clubului, în condiţiile în care spaţiul nu era prevăzut cu mai multe căi de evacuare în caz de urgenţă, precum şi desfăşurarea unui spectacol cu efecte pirotehnice (foc de artificii) în incinta acoperită a clubului, în condiţiile amenajării interioare improprii unor astfel de activităţi, caracterizate prin existenţa unor materiale uşor inflamabile, montate cu încălcarea dispoziţiilor legale şi pentru evitarea costurilor suplimentare (obiecte de decor şi pentru izolare fonică pe stâlpii de susţinere, pereţi si tavan, respectiv perete antifonat), cu consecinţa morţii şi vătămării corporale a mai multor persoane aflate în club”.

LEAVE A REPLY