Sute de incendii de vegetație, în nordul Spaniei și sud-vestul Franței

0
234

Incendiu-vegetatie

Peste 130 de incendii de vegetație au curpins, luni, nordul Spaniei, iar pompierii s-au luptat ore în șir pentru a le stinge. Și în Franța, în regiunea de sud-vest, la frontiera cu Spania, a izbucnit, tot luni, un incendiu, care a mistuit peste 900 de hectare de pădure.

Incendiul din Franța a izbucnit din cauza vegetației uscate și a lipsei ploilor. “Nu a mai plouat din noiembrie, iar zăpada este doar la altitudini de peste 2.000 de metri, ceea ce favorizează propagarea focului”, a explicat Christian Lukowicz, un oficial din Franța.
În Spania, cea mai afectată regiune este Cantabria, unde numărul incendiilor este de 82 și 2.000 de hectare de vegetație ‘de o valoare ecologică extraordinară’, aparținând unor parcuri naturale, au fost distruse de flăcări în ultimele două săptămâni, după cum au informat autoritățile regionale, citate de Agerpres.

Președintele regiunii, Miguel Angel Revilla, în opinia căruia ’99 % din incendii sunt provocate’, a declanșat un plan de urgență. ‘Există piromani care profită de condițiile climatice nemaiîntâlnite în Cantabria’, zonă în care nu a mai plouat din septembrie și temperaturile medii au fost de 23 de grade Celsius, a detaliat el.

sursa: libertatea

LEAVE A REPLY