Macovei: Morții din Colectiv nu vor schimba nimic în politică

0
207

monica_macovei

Europarlamentarul Monica Macovei a comentat urmările tragediei din Colectiv, la două luni de la incendiul devastator soldat cu decesul a 63 de persoane.

”Președintele Iohannis a spus că a auzit vocea străzii. Ceea ce s-a întâmplat după aceea ne-a arătat că nu a auzit vocea străzii. Liderii politici au auzit-o dar nu le-a păsat de ea și au călcat-o în picioare. Oamenii din stradă cereau 300 de parlamentari și nu s-a întâmplat nimic, cereau alegeri locale în 2 tururi, cereau eliminarea pragului electoral, care este 5%, cereau votul electronic, cereau altă clasă politică. PNL și PSD au spus aceeași mizerie. Strada le-a spus ”Plecați acasă, nu vă mai vrem”, a declarat Monica Macovei la Realitatea TV.

Potrivit europarlamentarului, în cazul unui singur tur, partidele noi nu au șanse. Partidele ”vechi, corupte, hoațe, rămân la putere cu ajutorul președintelui Iohannis. Avantaje vor avea primarii în funcții”.

Monica Macovei este de părere că Iohannis și Cioloș merg pe păstrarea monopolului partidelor din parlament, PSD, PNL, UNPR. ”Guvernul Cioloș are cel mai mare mandat popular. Dacă nu exista strada, nu exista Guvernul Cioloș. Și atunci obligația sa este să facă ce au cerut oamenii străzii. Nu să facă ce îi cere PNL sau PSD. Cioloș are 2 variante – pe scut sau sub scut. Rămânem cu morții de la Colectiv și atât. Moartea lor nu va aduce nicio schimbare în clasa politică din România.

LEAVE A REPLY