Firmele responsabile cu deszăpezirea în Capitală vor interveni cu 450 de utilaje și 1.400 de muncitori

0
226

dezapezire 13_1200x800

Firmele responsabile cu deszăpezirea în București vor interveni cu 450 de utilaje iar cei care nu vor respecta strategia de intervenție vor fi sancționați, a anunțat primarul general interimar al Capitalei, Răzvan Sava, într-un comunicat, după ce duminică a convocat comandamentul de iarnă.

Institutul Național de Meteorologie și Hidrologie a emis, încă de sâmbătă, o avertizare cod galben de ninsori și ger valabil pentru noaptea de duminică spre luni.

Potrivit prognozei, în București este posibil să ningă în noaptea de duminică spre luni, iar temperatura va depăși minus 10 grade pe timpul nopții.

Intervenția pentru deszăpezirea orașului este atributul firmelor de salubritate, aflate sub contract cu primăriile de sector. Primăria Capitalei are rolul de coordonare a acțiunilor de deszăpezire, de monitorizare și control al acestora, se precizează în comunicat.

Firmele responsabile cu deszăpezirea orașului au anunțat că vor interveni cu 450 de utilaje și 1.400 de muncitori, astfel: 70 de utilaje în sectorul 1; 120 de utilaje în sectorul 2; 70 de utilaje în Sectorul 3; 45 de utilaje în sectorul 4; 49 de utilaje în sectorul 5 și 96 de utilaje în sectorul 6.

“Avem un plan de deszăpezire la nivelul întregului oraș. Avem — și pe hârtie, și în teren — utilaje și oameni pregătiți pentru această activitate. Îi asigur pe responsabilii cu deszăpezirea că ne vom exercita atribuțiile de coordonare cu profesionalism, iar cele de monitorizare și control, cu rigoare. Cine nu își face treaba va fi aspru sancționat”, a afirmat duminică primarul general Răzvan Sava.

Potrivit strategiei de deszăpezire, prioritate pentru intervenție vor avea podurile, pantele, pasajele rutiere, urmând ca apoi să se intervină pe traseele pe care circulă mijloacele de transport în comun. Tot la urgență se va acționa pentru deblocarea arterelor situate în perimetrul spitalelor și altor obiective sociale de interes. Odată finalizată intervenția pe obiectivele amintite, se va interveni pe arterele secundare.

De asemenea, primarul general interimar a cerut Poliției Locale și Direcției de Asistență Socială a Municipiului București să trateze responsabil problema persoanelor fără adăpost și să asigure transportul persoanelor din această categorie defavorizată către adăposturile Primăriei Generale și ale primăriilor de sector.

Primăria Capitalei are disponibile, în prezent, 106 locuri în complexul de servicii sociale “Sfântul Ioan” din bulevardul Theodor Pallady, restul până la 555 fiind deja ocupate.

Primăria Capitalei și Poliția Rutieră a Municipiului București adresează un apel bucureștenilor să folosească cât mai mult mijloacele de transport public. În acest sens, RATB va suplimenta numărul mijloacelor de transport în comun pe majoritatea liniilor.

În cazul bucureștenilor care folosesc mașinile personale pentru a se deplasa în oraș, autoritățile fac apel la șoferi să se asigure că autovehiculele pe care le conduc sunt echipate corespunzător sezonului rece: au anvelope de iarnă iar sistemele de încălzire ale mașinii sunt funcționale. De asemenea, Primăria Capitalei și Poliția Rutieră adresează un apel șoferilor bucureșteni să acorde prioritate utilajelor de deszăpezire pe care le întâlnesc în trafic.

Primăria Capitalei atenționează proprietarii de clădiri sau spații comerciale că au obligația de a înlătura zăpada depusă pe trotuarele din fața imobilelor pe care le dețin.

Pentru eventuale probleme generate de îngheț sau ninsoare, Primăria Capitalei pune la dispoziție numerele de dispecerat 0800.800.868 și 021.9844. La aceste numere de telefon poate fi semnalată prezența pe stradă sau în scările blocurilor a unor persoane fără adăpost. Acestea vor fi preluate de Poliția Locală și transportate la unul dintre centrele sociale ale Capitalei.

LEAVE A REPLY