Patru candidaturi au fost validate pentru președinția Federației Române de Box

0
325

boxing-sports-box-rukavice-special-12

Candidaturile lui Vasile Cîtea, Mihai Craiu, Mihai Lauruc și Marian Simion au fost validate pentru funcția de președinte al Federației Române de Box, potrivit unui comunicat publicat, luni, pe site-ul oficial al forului național.

Pentru funcția de șef al FR Box își depusese candidatura și fostul campion mondial Adrian Diaconu, dar aceasta nu a fost validată pentru alegerile din 14 ianuarie.

Șase candidaturi au fost înregistrate pentru funcția de președinte: Vasile Cîtea, Nicolae Constantinescu, Niculae Iancu, Silviu Mureșan și Alec Năstac.

Pentru un post de membru în Biroul Federal s-au înscris și sunt eligibili Robert Băeatu, Mădălin Bîrdeanu, Ioan Desmirean, Ilie Dragomir, Claudiu Filip, Ion Glăvan, Gheorghe Iancu, Vasile Lazăr, Adrian Lăcătuș, Victor Leu, Bogdan Marian Manole, Bogdan Marinescu, Constantin Martiniuc, Ion Moroiță, Napoleon Gheorghe, Ionel Orzoi, Viorel Ploscă, Ion Romaniuc, Gheorghe Simion, Florin Stan, Titi Tudor, Matei Toma.

Adunarea Generală extraordinară de alegeri este programată pentru data de 14 ianuarie, ora 11,00, la Hotel ”Sport” din cadrul Complexului Sportiv Național ”Lia Manoliu”.

Vasile Cîtea a fost vicepreședintele Federației Române de Box, Mihai Craiu a fost președinte de onoare al federației, Mihai Lauruc a fost antrenorul lui Lucian Bute la amatori, în perioada 1999-2003, iar Marian Simion a câștigat medalia de bronz la JO de la Atlanta 1996 și cea de argint la JO de la Sydney 2000, fiind campion mondial la semimijlocie în 1999. El a activat și ca antrenor al lotului național de box.

Adrian Diaconu, vicecampion mondial de amatori la categoria mijlocie, a fost campion mondial WBC la categoria semi-grea.

LEAVE A REPLY