Începe Salonului Internațional de Artă Fotografică al României

0
229

imageResize (2)

Cea de-a 20-a ediție a Salonului Internațional de Artă Fotografică al României (SIAF), eveniment ce se desfășoară sub genericul “Ziua Artei Fotografice din România”, se va deschide marți, la Muzeul Municipiului București.

La actuala ediție organizatorii au primit 1.960 de lucrări de la 240 de fotografi din 39 de țări. Juriul internațional — alcătuit din fotografi profesioniști de mare prestigiu precum Virgilio Bardossi (Italia), Daniel Bădescu (România) și Balasi Csaba (România) — a acceptat 400 de fotografii și a acordat 38 de medalii și mențiuni ale Federației Internaționale de Artă Fotografică (FIAP) și ale Asociației Artiștilor Fotografi din România (AAFR).

De asemenea, la actuala ediție a SIAF au fost acceptate și lucrările a 53 de artiști fotografi români, cele mai bune rezultate fiind obținute de Nagy Lajos, medalie de aur FIAP pentru “Running with the wind”, Alexandra Fira, medalie de aur AAFR pentru “Autumn in my soul”, Ștefan Chirobocea, mențiune FIAP pentru “Pastel de toamnă”, și Bathory Zsigmond, tot o mențiune FIAP pentru “Warm rocks”.

Apreciat drept cel mai important eveniment al artei fotografice românești, având o tradiție ce se întinde pe mai bine de o jumătate de secol, Salonul României a reunit, de fiecare dată, operele celor mai importanți fotografi din întreaga lume.

În cadrul vernisajului vor fi proiectate toate imaginile acceptate, iar cele premiate au fost printate și vor fi expuse în cadrul unei expoziții ce va fi itinerată prin mai multe orașe din țară, informează Agerpres.

LEAVE A REPLY