Copil cu handicap pălmuit de un instructor într-un centru de plasament din Craiova

0
177

copil-cu-handicap-p-lmuit-de-un-instructor-ntr-un-centru-de-plasament-1

Poliţiştii din Craiova au deschis o anchetă la un centru de plasament pentru copii cu handicap după ce reprezentanţii Direcţiei de Protecţia Copilului au depus o plângere în care sesizau că un copil de şase ani de la acest centru a fost pălmuit de un instructor, angajatul fiind suspendat din funcţie.

Reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Dolj au aflat, în urmă cu câteva zile, că unul dintre copiii de la Centrul “Noricel” a fost agresat de unul dintre instructorii de educaţie care se ocupă de îngrijirea copiilor cu handicap, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Directorul instituţiei a solicitat realizarea unei anchete interne şi, în urma raportului primit miercuri dimineaţă, a dispus suspendarea din funcţie şi cercetarea disciplinară a angajatei respective.

“Noi am aflat că unul dintre instructorii educaţionali a pălmuit, pe 2 ianuarie, un minor în vârstă de 6 ani. Am chemat şefa de centru din concediu pentru realizarea unei anchete interne. Astăzi (miercuri – n.r.) mi-a fost prezentat rezultatul, dar şi o declaraţie a instructorului prin care îşi recunoştea fapta. Am dispus suspendarea din funcţie a angajatei şi cercetarea disciplinară. De asemenea, a fost depusă şi o plângere la Poliţie”, a declarat Florin Stancu, directorul DGASPC Dolj.

Agenţii de Poliţie de la Secţia 4 Craiova vor face cercetări în acest caz.

“În această după-amiază, la Secţia 4 Poliţie din municipiul Craiova a fost primită o sesizare din partea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dolj. În cauză, poliţiştii craioveni au întocmit un dosar de cercetare penală şi se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de purtare abuzivă”, a declarat Amelia Barbu, reprezentant al Biroului de presă al Poliţiei Judeţene Dolj.

 

LEAVE A REPLY