O functie foarte importanta si utila a Facebook, desfiintata. Ce se ofera in loc

0
1010

A smartphone user shows the Facebook application on his phone in Zenica, in this photo illustration

Facebook isi dezamageste utilizatorii la inceput de an. Din 10 ianuarie, reteaua de socializare a desfiintat o functie foarte importanta si utila, astfel stocarea fotografiilor pe Facebook, ca metoda de backup, nu mai este posibila.

Anunțul pe marginea acestui subiect a fost făcut în urmă cu câteva săptămâni, dar acum a devenit oficial. Pe data de 10 ianuarie 2016, cei de la Facebook au desființat Photo Sync. Respectivul serviciu funcționa ca o metodă automată de backup pentru toate fotografiile de pe mobil sau PC. Acestea erau urcate automat online în mod securizat într-unul sau mai multe albume la care doar utilizatorul avea acces. Dacă decidea să faca publice acele imagini, parțial sau în totalitate, era opțiunea lui, scrie playtech.ro.

Exista insa si o consolare pentru cei care foloseau acesta functie. Facebook a venit cu o aplicatie care face cam tot ce facea Photo Sync, si care poate fi descarcata din Apple AppStore și Google Play. Aplicatia se numeste Moments, insa nu starneste foarte mult entuziasm. Problema este că cei mai mulți nu vor să instaleze aplicații suplimentare pentru niște funcții aparent banale ce le găseau în Facebook. În contextul în care vorbim de o singură rețea socială, trendul de a avea patru cinci aplicații pentru a profita la maxim de tot ce are de oferi sau ce putem face dintr-o singură pagină web, tinde să fie din ce în ce mai absurd. Deja avem pentru Facebook, pe lângă aplicația omonimă, aplicațiile Pages, Messenger și Moments. Câte mai urmează?

,,Oamenii care folosesc sincronizarea fotografiilor vor avea posibilitatea să-și mute fotografiile în noua noastră aplicație Moments, unde le vor putea vedea, descărca și șterge. Dacă nu vor să descarce Moments, vor putea de asemenea să descarce fotografiile sincronizate în format zip pe computer sau să le șteargă prin intermediul paginii personale de Facebook.” Acesta este comunicatul oficial al companiei pe marginea subiectului, iar soluțiile puse la dispoziție sunt destul de radicale.

LEAVE A REPLY