Doi chirurgi s-au înjunghiat în sala de operații! Totul a plecat de la un pacient cu HIV

0
334

bisturiu

Un conflict violent între doi medici a izbucnit sâmbătă la Secţia de Chirurgie a Spitalului de Urgenţă din Râmnicu Vâlcea, unul dintre aceştia fiind rănit. Medicul chirurg Constantin Ploscaru a fost reţinut de poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale deoarece i-a tăiat gâtul unui alt coleg de breaslă, medicul Emil Bărbulescu. Starea de sănătate a medicului agresat, Emil Bărbulescu, este una stabilă, după ce s-a intervenit chirurgical de urgenţă. Din primele informaţii, se pare că incidentul s-a petrecut pe fondul unui conflict mai vechi între cei doi medici.

Surse din cadrul anchetatorilor au afirmat că în cursul zilei de sâmbătă între medicii chirurgi Constantin Ploscaru şi Emil Bărbulescu a avut loc un conflict în privinţa folosirii sălii de operaţie. Astfel, medicul Emil Bărbulescu şi-a manifestat intenţia de a opera un pacient care ar fi fost diagnosticat cu HIV pozitiv, fapt care l-a nemulţumit pe colegul său Constantin Ploscaru.

Potrivit surselor citate, Ploscaru a intrat în sala de operaţii şi i-a cerut lui Bărbulescu să sisteze de urgenţă intervenţia. Acesta a refuzat, iar, după un schimb de replici, Ploscaru ar fi luat un bisturiu cu care şi-a înjunghiat lângă carotidă colegul, au explicat sursele.

Medicul Bărbulescu a fost de urgenţă intubat şi se află la reanimare, în timp ce Constantin Ploscaru este audiat, au precizat sursele citate.

LEAVE A REPLY