Articole de deszăpezire, la mare căutare de români pe internet: Cât costă o freză de zăpadă să-ți cureți curtea?

0
459

Zăpada grea care a căzut zilele acestea în sudul României i-a făcut pe români să cumpere din ce în ce mai multe utilaje personale de deszăpezire de pe internet. Pe lângă lopeți de deszăpezire și împingătoare, aceștia mai cumpără freze de zăpădă, pluguri de zăpadă manuale sau mașini de măturat.

freza-benzina

În 2014, un focșanean a făcut de râs Primăria după ce a deszăpezit o stradă întreagă. Supărat la culme pe reacţia autorităţilor, care nu au băgat nicio lamă pe strada pe care locuieşte, Emanuel Gongu a deszăpezit singur artera care număra 200 de case, potrivit Adevarul.

Cu o freză de zăpadă puteți deszăpezi ușor curtea interioară, strada sau chiar parcarea. Prețul unei freze de zăpadă electrice începe de la 321 de lei și de la 1600 lei o freză care funcționează cu benzină. Avantajul unei freze pentru zăpadă care funcționează pe benzină este mult mai mare față de una electrică, datorită autonomiei de mișcare. Freza electrică este limitată ca zonă de desfășurare din cauza faptului că trebuie alimentată cu curent electric. O altă problemă a unei freze de zăpadă electrice mai apare la o pană de curent, despre care știm cu toții cât de frecvente sunt în timpul iernii sau când ninge abundent.

De aceea, majoritatea optează pentru o freză de zăpadă care funcționează cu benzină. Dacă aveți o zonă mai mare de deszăpezit autonomia acesteia este mult mai mare și puterea ei este mult mai mare decât cea electrică. Totodată, aceasta este o soluție bună și pentru firme și societăți comerciale care dețin terenuri mari (parcări, căi de acces etc) care nu sunt deszăpezite de autorități. O mașină de măturat vă poate ajuta foarte mult dacă trebuie să curațați rapid trotoarul din față casei sau a magazinului pentru a evita accidentările, un astfel de utilaj costă aproximativ 5500 lei.

Dacă nu aveți bani de o freză, puteți apela oricând la o lopată sau împingător. Prețul unei lopeți bune cu care să scapi repede de zăpăda din fața casei sau din parcare începe de la 114 lei și un împingător de zăpadă bun poate costa doar 138 lei.

LEAVE A REPLY