Andreea Marin acuzata ca a dosit banii #Colectiv

0
2227

andreea marin2

Andreea Marin (41 de ani) a fost atacată dur pe Facebook de rudele victimelor de la Colectiv, dar și de oameni care nu cred în fundația caritabilă pe care o conduce. „Zâna” strânge fonduri pentru cei răniți în incendiul de la 30 octombrie. Fundația vedetei a organizat un spectacol umanitar la Ateneul Roman, pe scena căruia a urcat Angela Gheorghiu, la sfârșitul lunii noiembrie.

Andreea Marin a anunțat pe Facebook că toți banii strânși din biletele la concert vor ajunge la victimele de la Colectiv. De asemenea, cei care vor să doneze banii pentru răniți, o pot face într-un cont al organizației condusă de vedetă. Scandalul a pornit de la o serie de comentarii făcute de persoane care spun că sunt rudele victimelor.

„Copilul meu și acum arată dramatic. Copilul meu este ars de viu termic și chimic! Copilul meu are urechile topite și Andreea Marin își schimbă toaletele și coafurile.  (…) Copilul meu era în comă în acea seară (seara concertului organizat de fundația Andreei Marin n.r) și multe altele după asta”, a scris mama unuia dintre victime, pe rețeaua de socializare Facebook.

Reprezentanții Biletoo.ro își cer scuze și explică ce s-a întâmplat cu adevarăt, încât sumele strânse nu au ajuns încă în contul Fundației „Prețuiește Viața” și, implicit, la destinatarii finali. Andreea Marin a fost acuzată, zilele trecute, că fundația sa nu a virat încă banii strânși în urma vânzării biletelor pentru concertul caritabil “Extraordinar Angela Gheorghiu”, pe care l-a organizat și l-a prezentat pe 29 noiembrie, la Ateneul Roman.

Reprezentanții Biletoo.ro, cei care au înregistrat încasările, și-au cerut scuze public și explică ce s-a întâmplat, astfel încât sumele strânse nu au ajuns în conturile Fundației Prețuiește Viața și, implicit, la destinatarii finali. Astfel, aflam că, după câteva săptămâni necesare pentru a parcurge toate etapele legale pentru a gestiona sumele strânse în urma vânzării de bilete și a plăti taxele impuse de lege, banii nu au fost virați la timp de către cei de la Biletoo.ro.

Mai exact, ei au susținut de mai multe ori că au facut transferul către contul Fundației Prețuiește Viața încă de săptămâna trecută, doar că tranzacțiile nu a fost valide deoarece Biletoo.ro avea conturile blocate. Prin urmare, deși aceștia i-au trimis Andreei Marin OP-urile prin care dovedeau că au făcut plata, tranzacțiile erau, în fapt, invalide.

„Din cauza unor probleme apărute cu magazinele partenere la sfârșit de an, decontările financiare s-au efectuat cu întârziere. Din acest motiv toate plățile către organizatorii de evenimente au fost întârziate până în acest moment, iar conturile companiei au fost blocate de către terți. Banii strânși din vânzarea de bilete pentru concertul caritabil susținut de Angela Gheorghiu la Ateneul Roman pentru victimele incendiului din Colectiv vor fi plătiți către Fundația “Prețuiește Viața” cu prioritate luni, 18 ianuarie. Toate plățile restante către organizatorii de evenimente se vor efectua în cursul săptămânii viitoare”, au explicat reprezentanții Biletoo.ro.

Andreea Marin a declarat, prin intermediul paginii sale de Facebook, că speră ca angajamentul celor de la Biletoo.ro să fie, măcar acum, respectat, astfel încât să nu mai apară critici nefondate în piață. În plus, Fundația Prețuiește Viața a donat deja banii strânși în urma donațiilor destinate victimelor din Colectiv (separate de banii strânși în urma vânzării biletelor), către Fundația Estuar, cea care are în derulare un proiect de ajutorare a victimelor și familiilor afectate de tragedia din clubul bucureștean. Astfel, Fundația Estuar se va ocupa în continuare de implementarea campaniei de ajutorare, având deja contact cu cele 150 de familii.

LEAVE A REPLY