Legitimaţie electronică unică pentru studenţi

0
1704

recto_tehnic

 Studenţii vor beneficia o legitimaţie electronică, valabilă atât pentru transport, cât şi pentru acesul în universităţi sau reduceri la evenimentele culturale. Momentan s-a vorbit despre implementarea acesteia în Iasi, urmând ca mai apoi studentii din toata tara sa beneficieze de noul tip de legitimatie electronica.

 „Vrem să realizăm un protocol unic cu toate universităţile, în aşa fel încât să eliminăm relaţia dintre RATP şi universităţi, pe de-o parte, şi RATP şi studenţi, pe de altă parte. Am convenit cu rectorii prezenţi să eliberăm o legitimaţie electronică, fie anuală, fie pe toată durata studiilor. Distribuţia legitimaţiilor către studenţi să fie atributul universităţilor, iar Primăria să asigure legătura între instituţiile de învăţământ şi RATP. Legitimaţiile ar putea avea trei module: unul pentru transport, la care să se aplice reducerea de 50%, al doilea pentru accesul în spaţiile universitare, iar al treilea pentru accesul, la preţ redus, în alte spaţii decât cele universitare, de exemplu, la evenimente culturale”, a declarat Mihai Chirica, primarul interimar al Iasiului.

La rândul lor, rectorii şi-au exprimat acordul privind propunerea municipalităţii de a înfiinţa un spaţiu comun de lectură, pe timpul nopţii, în perioada sesiunilor de examene, în spaţiul bibliotecii Facultăţii de Filosofie, precum şi pentru organizarea unei festivităţi comune la finalul anului universitar. Discuţia cu reprezentanţii universităţilor vine în urma întrevederii dintre edilul municipiului Iaşi cu reprezentanţii mai multor ligi studenţeşti, eveniment care a avut loc săptămâna trecută. Propunerile vor fi supuse votului Consiliului Local.

Măsura legitimaţiilor electronice pentru studenţi ar putea fi implementată în întreaga ţară, începând cu anul 2017.

 

LEAVE A REPLY