Îi dai pastile de răceală copilului? Mare atenție! Ce recomandă medicii

0
154

copil_medicamente

Facem tot posibilul pentru sănătatea copiilor noştri, dar, uneori, teama să nu li se întâmple ceva rău ne poate întuneca raţiunea! există părinţi care apelează la medicamente imediat ce copilul face febră uşoară. Greşit, spun medicii! Nu intraţi în panică la prima durere de gât a fetiţei sau băieţelului dumneavoastră!

Un părinte resimte cea mai mică durere a copilului său şi încearcă să ia măsuri rapide ca să îl vadă din nou vesel şi fericit. Perfect normal! Anormală este panica! Medicii spun că mămicile exagerează, uneori, în a fugi la farmacie ca să îşi ajute fetiţa sau băieţelul să scape de febră, de exemplu.

Şi nu cumpără doar antitermice, dar şi antibiotice mai slabe sau chiar produse pentru creşterea imunităţii. Medicii pediatrii s-au confruntat cu numeroase cazuri în care pastilele au fost administrate fără o durată sau cantitate specifice vârstei sau greutăţii copilului. Ulterior, au apărut complicaţii. Nici măcar produsele fără prescripţie nu sunt recomandate copiilor! Şi asta deoarece fiecare pacient, indiferent de vârstă, este unic, iar, dacă un produs se potriveşte cuiva, nu este obligatoriu ca el să fie indicat şi altei persoane. Lucrurile trebuie văzute diferenţiat.

Dacă un copil are febră, de până în 38 de grade, nu este ceva de speriat! În primul rând, micuţul trebuie monitorizat. Până la medicamente sau până la consultul de specialitate, părinţii trebuie să hidrateze copilul, să reducă tenperatura în cameră sau chiar să îl dezbrace pe micuţ. Pot apela şi la alte metode precum împachetările pentru a temporiza starea febrilă.

Copilul trebuie monitorizat după jumătate de oră, iar dacă febra depăşeşte 38 de garde, atunci, este cazul ca părintele să apeleze la antitermice şi la un medic pentru un tratament corect. Atenţie! La grupele de vârstă de până în patru ani, febra poate duce la complicaţii precum hipertermia sau chiar convulsii. În cazul copiilor mici, este bine să mergeţi la un doctor chiar de la primele simptome. Nu uitaţi să aveţi mereu în vedere că tratamentele cu medicamente trebuie individualizate şi acordate doar în anumite situaţii.

Atenţia acordată sănătăţii trebuie să rămână pe primul plan, dar, fără să exagerăm cu pastile sau chiar suplimente alimentare!

LEAVE A REPLY