SURSE Un greu al PNL al putea candida sub sigla MP

0
438

pnl-pmp-alba-ziaruldealba.r

Criteriile de integritate par că au făcut o nouă victimă în PNL. Primarul din Târgu Mureș, Dorin Florea, nu prea se poate împăca cu gândul că va fi scos în acest mod din cursa pentru un al IV-lea mandat și nu exclude nimic.

Surse politice citate de evz.ro susțin că actualul prim-vicepreședinte al PNL va candida pentru un nou mandat la Primăria orașului, dar nu din partea PNL ci al MP.

Liberalii i-au invalidat candidatura, pe motiv că nu respectă criteriile de integritate. Cu toate acestea, Florea a anunţat că va decide dacă va candida sau nu „în funcţie de dorinţa târgumureşenilor, care ştiu ce reprezintă acest oraş”. „Precizez că niciodată nu am luat decizia de a candida în funcţie de dorinţa unor lideri de partid”, a transmis acesta pe Facebook.

Dorin Florea este primar al municipiului Târgu-Mureş din 2000. Dacă nu ar fi avut rezultate, el nu ar fi putut obține atâtea mandate. Prima dată a fost ales la propunerea PNŢCD. În 2004 a candidat independent şi a câştigat din primul tur al alegerilor, iar în 2008 şi 2012 a candidat din partea PDL.

În condiţiile în care Florea nu candidează din partea PNL, liberalii trebuie să îşi găsească un alt candidat, iar PSD încă nu şi-a desemnat candidatul. „PSD Târgu Mureş se află în faza de sondare şi de găsire a celui mai bun candidat pentru Primăria Târgu Mureş. (…) Aşteptăm inclusiv propuneri”, a spus preşedintele executiv al PSD Mureş, Dragoş Bardoşi, potrivit Agerpres.

UPDATE: Contactat de STIRIPESURSE.RO, copreşedintele PNL Vasile Blaga a declarat că este exclusă o candidatură a lui Dorin Florea din partea MP.

LEAVE A REPLY