Un nou candidat la primăria Capitalei! Ce promisiuni are pentru bucureşteni

0
187

man

Deputatul Bogdan Diaconu, ales duminică în funcţia de preşedinte al Partidului România Unită, la primul congres al partidului, ţinut la Romexpo, a anunţat că va candida pentru postul de primar general al Bucureştiului şi că partidul său va merge singur la alegeri, scrie Mediafax.

“Partidul România Unită va merge singur în alegerile locale şi generale din 2016 pentru că noi ne-am născut ca alternativă la clasa politică din ultimii 26 de ani şi dorim schimbarea totală a vechilor modalităţi de a face politică. Aşadar nu avem cum să ne asociem pentru alegeri cu alte partide care au dovedit deja că sunt doar nişte găşti de interese împotiva cărora noi am declanşat o campanie de purificare a scenei publice. (…) În acest sens, mi-am anunţat în cadrul congresului de astăzi şi candidatura la primăria generală Bucureşti, pentru că bucureştenii merită o capitală adevărată. Toţi ne-am săturat de mizeria, de banii aruncaţi aiurea şi de traficul infernal din Bucureşti”, a declarat Diaconu pentru MEDIAFAX.

Primul congres al Partidului România Unită, la care au fost anunţaţi în jur de 600 de delegaţi, a început cu imnul României şi cu rugăciunea Tatăl nostru, spusă de un preot. Liderii PRU le-au propus membrilor de partid aflaţi în sală să facă întruniri la ei acasă temporar, până se rezolvă problema sediilor în teritoriu, pentru a convinge alţi oameni să se alăture mişcării “naţionaliste iluminate”. De asemenea, delegaţii au fost îndemnaţi să nu se teamă de eticheta “traseist politic” şi să aducă “oameni valoroşi” în partid, indiferent de unde vin ei.

La eveniment a fost anunţată crearea “Patrulei lui Vlad Ţepeş”, liderul partidului prezentând şase tineri în uniforme. “De aceşti tineri, de organizarea lor, de sfătuirea lor se va ocupa, din partea Biroului Permanent al PRU, colegul nostru, campionul nostru, Daniel Ghiţă”, a spus Diaconu.

“Dacă statul român nu ne apără, ne vom apăra singuri, trebuie să dăm un semnal că România nu este sat fără câini, în care oricine urlă mai tare sau se ia de cei slabi şi neajutoraţi are câştig de cauză”, a susţinut la rândul său, Ghiţă.

Sportivul şi-a motivat decizia de a se implica în organizarea Patrulei lui Vlad Ţepeş prin dezamăgirea simţită în urma protestelor la care a participat şi “nu s-a schimbat nimic”.

bogdan-diaconu

În ceea ce priveşte programul de guvernare al partidului, “Programul Ţepeş pentru România românilor”, acesta conţine nouă măsuri prin care partidul vrea să “pedepsească batjocorirea demnităţii naţionale a românilor şi furtul din avuţia publică”.

PRU vrea să naţionalizeze resursele naturale în cazul în care companiile din domeniu nu sunt de acord cu creşterea redevenţelor şi a taxelor de exploatare. De asemenea, PRU intenţionează să interzică vânzarea terenurilor către străini şi să oprească defrişările.

Partidul promite majorarea pedepselor pentru viol şi pedofilie la 25 de ani de închisoare, iar pentru corupţie, închisoare pe viaţă şi confiscarea totală şi extinsă a averii. Cei care aduc atingere simbolurilor naţionale sau incită la separatism etnic vor fi pedepsiţi penal, iar dacă sunt cetăţeni străini, vor fi expulzaţi.

Partidul lui Bogdan Diaconu promite că sub guvernarea sa vor fi doar nouă ministere şi 300 de parlamentari şi vor fi angajaţi 50.000 de soldaţi şi că va lupta “prin toate mijloacele” pentru unirea Basarabiei cu România.

În materie de politică externă, PRU se va opune “politicii cancelarului Angela Merkel de islamizare a Europei”, iar România va refuza cotele de refugiaţi.

De asemenea, PRU va înfiinţa “Fondul pentru Viitorul României”, finanţat din taxele impuse companiilor cu cifră de afaceri de peste zece milioane de euro, în valoare de 0,5% din cifra de afaceri, iar banii vor fi folosiţi pentru burse acordate olimpicilor.

Potrivit aceluiaşi program, siguranţa elevilor va fi în responsabilitatea Poliţiei Locale, care ca supraveghea atent şcolile.

Terenurile agricole nu vor mai putea fi vândute străinilor, iar cele care au fost deja vândute vor fi recuperate, iar cei care cultivă terenurile nefolosite în beneficiul personal vor primi un salariu, potrivit programului de guvernare PRU. De asemenea, partidul vrea să fondeze lanţul de magazine “Fabricat în România”, care să vândă doar produse româneşti în fiecare oraş.

“Nu vom accepta transformarea României nici în noul Babilon, prin venirea imigranţilor musulmani, nici în Sodoma şi Gomora, prin legalizarea căsătoriilor între homosexuali”, mai prevede programul de guvernare al PRU.

După citirea programului de guvernare, la prezidiul flancat de cei şase tineri cu uniforme ale Patrului lui Vlad Ţepeş, delegaţii au aplaudat şi au agitat steaguri, scandând “România”.

LEAVE A REPLY