ROMÂN condamnat DEFINITIV la MOARTE în Malaezia. Ce se va întâmpla cu tânărul

0
421

gologan

Decizie definitivă în cazul românului condamnat la moarte în Malaezia. Curtea Federală de Justiţie a Malaeziei, care a judecat recursul, a confirmat pedeapsa capitală.

Avocaţii cetăţeanului român urmează să depună o cerere de graţiere la sultanul statului malaezian în care a fost comisă fapta. Conform procedurilor malaeziene, această cerere va fi analizată de o Comisie de Graţiere, care se convoacă la solicitarea sultanului. MAE precizează că sentinţa nu poate fi pusă în aplicare până când nu este soluţionată cererea de graţiere, iar acest demers poate fi de durată.

Judecătorii au respins recursul lui Alexandru Gologan, singura șansă a românului rămânând grațierea.

Unul dintre ei a fost condamnat la moarte pentru trafic de droguri, a făcut recurs, iar azi, instanţa poate decide menţinerea pedepsei capitale sau poate stabili un nou termen. Dacă i se va confirma pedeapsa, el mai are o cale de atac şi anume să solicite graţierea, ceea ce poate duce la o întârziere a punerii în aplicare a pedepsei chiar şi cu câţiva ani.

Alexandru Gologan este condamnat la moarte prin spânzurare

Potrivit specialiștilor, spânzurarea este unul dintre cele mai brutale moduri de a muri. Sfoara exercita o presiune asupra traheei si ale arterelor cervicale, inconstienta apare in 10 secunde, moartea este mai violenta daca streangul nu este pozitionat bine. Moartea vine tarziu, existand cazuri in care au fost readusi la viata dupa 15 minute dupa ce au fost dezlegati. In 1868 in Anglia s-a ales metoda de spanzurare prin aruncare de la o distanta mai mare, calaul calculand lungimea sforii, existand si cazuri neplacute in care capul condamnatului era smuls de corp, in loc sa fie doar frant. Cauza nu ar fi fost intotdeauna fractura gatului, ci tot asfixierea, insa caderea ar fi lasat condamnatul inconstient.

Un al doilea român a primit opt ani de închisoare, dar a fost achitat de instanţa de apel, iar azi se judecă recursul procurorilor.

Alţi doi cetăţeni români sunt judecaţi pentru aceleaşi acuzaţii în Malaezia, dar procesele lor sunt în faze incipiente.

LEAVE A REPLY