Statul român împrumută 150 de MILIOANE de euro Republicii Moldova

1
213

ciolos_pavel_40665600

România va debloca prima tranșă din creditul de 150 milioane euro destinat Republicii Moldova doar dacă noul Guvern va prezenta “masuri concrete care sa demonstreze vointa de reforma”, daca acesta va pastra parcursul pro-european, daca va discuta cu societatea civila si numai dupa vizita FMI la Chisinau, a anuntat, marti, premierul Dacian Ciolos, dupa o intrevedere la Guvern cu premierul moldovean Pavel Filip.

Ciolos a spus ca Romania are in vedere, in prima faza, un sprijin “de urgenta” pentru R.Moldova. “Analizam posibilitatea sa venim cu un anumit sprijin pentru anumite produse de minima necesitate, un sprijin adresat cetatenilor R.Moldova, cei mai nevoiasi”, a declarat Ciolos.”Suntem pregatiti sa acordam un sprijin din acel credit rambursabil pe care Romania l-a promis, dar inainte de a livra prima transa ne asteptam sa vina cu cateva masuri concrete care sa demonstreze vointa de reforma”, a mai spus acesta. “Daca guvernul demonstreaza ca se angajeaza la reforme structurale suntem in masura sa venim si cu alte programe, actiuni de sprijin in aceasta directie”, a mai spus acesta.

“Credibilitate majoritatii parlamentare depinde de capacitatea de a lua masuri pentru a implementa reforme asteptate de cetatenii Republicii Moldova. I-am spus ca incurajam Guvernul sa tina legatura cu reprezentatii societatii civile, sa asculte asteptarile legitime ale acestora, care merg in directia reformei si in directia parcursului european al Moldovei. Guvernul Romaniei e gata sa sprijine R.Moldva in parcrusul european si in programul ei de reforma”, a mai declarat Dacian Ciolos.

1 COMMENT

  1. Mare si neacceptabila gresala!Ei sunt cu creierii spalati gata si rusificati,cei cu vederi unioniste nu ating 30%,ar trebui sa nu le dam nici un leu ca sa vada ce inseamna daca sunt cu rusii!Si mai este o vorba veche romaneasca de care se pare ca uitam intentionat sau acesta este tributul pe care ne obliga rusii sa-l platim ca sa nu-i coste pe ei:Cine reguleaza sa si plateasca!Nu unul cu malaiul si altul cu fu..aiul!

LEAVE A REPLY