Decizie CEDO scoate botezul in afara legii! Din martie 2016, nu mai ai voie sa-ti crestinezi copilul!

1
26734

Esenta crestinismului, botezul, a fost trecut in afara legii de catre Curtea Europeana a Drepturilor Omului! O decizie scandaloasa interzice sfanta taina a crestinarii celor mici, anunta Cancan.ro, citând presa bulgară.krushtene

Dezvaluirea a fost facuta pe un site bulgaresc, care citeaza decizia CEDO aplicabila din martie 2016. Judecatorii europeni au apreciat ca botezul crestinesc pentru un copil care nu isi poate exprima vointa, in contextul multiculturalitatii, ii incalca acestuia dreptul fundamental de a alege!

Botezul copiilor incalca articolul 16 din Conventia Europeana, coroborat cu articolul 22: copiii, de fapt, nu au fost inca in masura sa inteleaga si sa isi exercite vointa lor libera, si, de fapt ei nu se afla intr-o pozitie de a accepta o credinta, deoarece nu sint constienti de ea. Botezul este un act care ar trebui sa fie ales in mod constient si nu poate fi impus de sus de o organizatie religioasa (in acest caz crestinismul), mai ales intr-un moment ca acesta, când Europa se afla intr-un amestec veritabil de rase, culturi si religii. Practica acestui sacrament este contrar interesului superior al copilului, in conformitate cu prevederile art. 3 din Conventia cu privire la drepturile copilului, ratificata la 25 mai 1992. Aceasta lege garanteaza libertatea personala“, se arata pe The Bulgarian Times, care ar cita site-ul italian ilgiomale.it.

Informaţia despre interzicerea botezului copiilor nu apare în alte surse credibile. Mai mult, Huffington Post a demontat în 2014 o informaţie asemătoare care a circulat în presa din Italia. CEDO a dezminţit la acea dată că ar fi interzis botezul copiilor.

Sursa: http://www.cancan.ro/actualitate/decizia-care-scoate-botezul-in-afara-legii-din-martie-2016-nu-mai-ai-voie-sa-ti-crestinezi-copilul.html

1 COMMENT

LEAVE A REPLY