Situație incredibilă într-o comună din România! Un român locuiește în casă cu patru „fantome”!

0
1034

fantome-1024x713

Un bărbat din Iași care are trei copii și o soție se chinuie de mai mulți ani să demonstreze că familia lui… există! Și asta pentru că birocrația și sistemul bolnav a făcut ca aceștia să nu știe câți ani au și cum se numesc.

O familie din Iași scoate la iveala detalii șocante din sistemul birocratic românesc. Așa s-a ajuns ca în anul 2016 să existe persoane care nu știu cum se numesc sau câți ani au. În comuna Dagata din județul Iași, o familie formată din cinci membri șochează. Mama și cei trei copii ai săi nu au niciun act de identitate, nu au certificat de naștere, nu au buletin, practic patru membri din familie nu există. Povestea începe cu ceva ani în urmă când Ionel și Veronica s-au cunoscut într-o podgorie. Ambii munceau cu ziua, bărbatul săpa via, iar femeia o lega. Zilele treceau, iar cei doi petreceau din ce în ce mai mult timp împreună. Veronica era o fată timidă, fără prieteni, iar colegele ei, cu care împărțea o baracă improvizată pe câmp, se comportau urât cu ea. Ionel vedea tot ce se intampla și zilnic îi cumpăra ceva de mâncare și vorbea cu ea, iar peste ceva vreme urma ca ambii să formeze o familie, relatează bzi.ro.

“Noi ne-am cunoscut intr-o vie, munceam amandoi. Mi-a fost mila de Veronica, vedeam ca este chinuita de colege si de soarta. Am stat impreuna si am format o familie”, sustine Ionel. Decizia pe care tinerii au luat-o avea sa le schimbe viata pentru totdeauna. Dupa ce sezonul viei s-a terminat, Ionel i-a cerut Veronicai sa-l urmeze in comuna Dagata, locul in care el s-a nascut. Asta s-a si intamplat. Au stat cu chirie pe unde au putut, iar intr-o zi credeau ca Dumnezeu le-a pus mainile in cap. Un satean le-a spus ca le da o casa unde sa locuiasca. Aproape un an totul a mers perfect, aveau casa lor si au adus pe lume un copil.

Neavand acte, copiii nu primesc alocatie si nici mama ajutor social. Capul familie, Ionel, de cand sotia sa sta la pat, face tot posibilul ca familiei sa nu ii lipseasca nimic, cu toate ca, asta de multe ori nu se intampla. In zilele bune, copiii mananca bors de cartofi si cartofi prajiti, iar cand vreo bucata de parizer se strecoara in farfurii este sarbatoare

LEAVE A REPLY