ULTIMĂ ORĂ Răspunsul oficial al Metrorex în scandalul închiderii staţiei Piaţa Victoriei

2
700

piata victoriei

Metrorex a trimis un comunicat de presă în care comentează decizia ANPC de închidere a staţiei de metrou Piaţa Victoriei. Redăm integral comunicatul:

 

SC Metrorex SA anunţă publicul călător că trenurile de metrou circulă în regim normal pe toate magistralele, în deplină siguranţă.

Cu privire la controlul întreprins de echipa de inspectori ANPC din data de 28.01.2016 în care s-a menţionat că acest control se efectuează ca urmare a reclamaţiei unei călătoare referitor la o situaţie petrecută în data de 12 ianuarie 2016, ora 12 şi reclamată la ANPC în data de 20 ianuarie 2016 (reclamanta afirmă că şi-ar fi prins piciorul între tren şi marginea peronului la staţia Piaţa Victoriei).

Din primele verificări efectuate de Metrorex, prin vizionarea înregistrărilor de pe camerele îndreptate spre peron din staţia Piaţa Victoriei 1 şi Piaţa Victoriei 2, nu s-au identificat incidente de genul semnalat de reclamantă şi nici nu s-a primit la Metrorex o reclamaţie în acest sens.

Cu privire la distanţa dintre tren şi marginea peronului, aceasta variază de la staţie la staţie în funcţie de razele de curbură ale acestora, conform instrucţiei de norme şi toleranţă specifică şi instrucţiei de mişcare referitoare la gabaritul trenurilor.

Pentru informarea corectă a călătorilor, Metrorex are elaborate reguli de călătorie cu metroul afişate în toate trenurile şi staţiile de metrou.

Toate datele de mai sus au fost prezentate şi explicate inspectorilor ANPC în cadrul întâlnirii de astăzi, 28 ianuarie 2016 (între ora 11:45 şi 13:35).

Totodată precizăm că în cadrul discuţiilor nu au fost identificate măsuri pe care ar urma să le ia Metrorex şi în nici un caz aşa cum s-a prezentat în mass-media – închiderea vreunei staţii de metrou.

Zilnic, fiecare dintre cele două staţii de metrou menţionate sunt tranzitate de circa 12.000 de călători, neînregistrându-se probleme deosebite în cei mai bine de 30 de ani de exploatare.

Cerem scuze călătorilor pentru disconfortul provocat de aceste ştiri.

CITESTE SI: Decizie fără precedent: Staţie de metrou ÎNCHISĂ de ANPC

2 COMMENTS

  1. Asa e la Metrorex, ei nu vad nimic niciodata. Am avut mai de mult timp o problema la picior si nu puteam sa alerg sa prind metroul. Si le-am scris o scrisoare de nemultumire spunandu-le ca ma aflu in inposibilitatea sa alerg dupa metrou, iar metroul nu a stationat mai mult de 10 secunde in statia de la Nicolae Grigorescu. Eu ca eu, din fericire m-am facut bine. Dar batranii, femeile gravide, femeile cu carucioare, alte persoane cu dezabilitati patesc asta zilnic. Acei oameni care nu au “mobilitatea necesara” sa prinda metroul sunt plesniti zilnic cu lipsa de respect, pe banii lor ! Ei platesc si au nevoie sa prinda acel metrou, nu unul care vine si peste 20 de minute (vezi magistrala spre policolor, se intampla frecvent). Raspunsul Metrorex, ca deobicei, a fost unul lipsit de interes si complet nedocumentat. Dar de acum o sa prindem curaj sa facem sesizari la ANPC. Prea incasati multi bani si conditiile de siguranta si calatorie sunt precare. Sa nu mai mentionam poluarea fonica ce depaseste nivelul normal pentru sanatatea cetatenilor, sa nu mai vorbim de focarul de infectie din tunele ce loveste calatorii prin aerul ce vine dus de metrou, sa nu mai vorbim si de mirosul din metrou, etc. Sunt multe de spus, dar cel mai repede trebuie sa rezolvam cu impertinenta cu care trateaza situatiile.

LEAVE A REPLY