ATENȚIE! NU se închid stațiile de metrou! Citiți regulile de călătorie , în special regula 11!

0
176

metrou_dristor_poza_bucuresti_02870500

Întrucât anunţurile ANPC cu privire la închiderea staţiei Piaţa Victoriei au creat neîncredere în rândul cetăţenilor care utilizează transportul de călători cu metroul, S.C. Metrorex S.A. precizeazăcă trenurile de metrou circulă în regim normal pe toate magistralele, în deplină siguranţă.

Cu privire la controlul întreprins de echipa de inspectori ANPC din data de 28.01.2016 în care s-a menţionat că acest control se efectuează ca urmare a reclamaţiei unei călătoare referitoare la o situaţie petrecută în data de 12 ianuarie 2016, ora 12 şi reclamată la ANPC în data de 20 ianuarie 2016 (reclamanta afirmă că şi-ar fi prins piciorul între tren şi marginea peronului la staţia Piaţa Victoriei), facem următoarele completări:

„Noile trenuri de metrou tip BM.3-CAF respectă normele tehnice impuse de standardele româneşti şi europene aplicabile pentru acest tip de vehicul, se încadrează ca şi dimensiuni în gabaritul de liberă trecere al construcţiilor tehnice existente în metrou, aşa cum acestea sunt foarte clar şi explicit prezentate în Instrucţia privind normele şi toleranţele pentru construcţia, reparaţia şi întreţinerea căii de rulare la metrou, ed. 1997, nefiind constatate interferenţe între gabaritul static al trenului nou de metrou şi infrastructura metroului şi nici între gabaritul cinematic al trenului de metrou şi infrastructura metroului în zona tunelelelor de metrou, a sistemului de alimentare cu energie electrică sau a instalaţiilor de semnalizare”

Pentru informarea corectă a călătorilor, Metrorex are elaborate reguli de călătorie cu metroul afişate în toate trenurile şi staţiile de metrou. Astfel, la regula 11 veţi regăsi: „La oprirea trenului în staţie, călătorii care ies din vagoane au prioritate faţă de cei care intră. Se recomandă atenţie la intrarea şi ieşirea din tren pentru a nu călca greşit în spaţiul dintre peron şi vagon.”

sursa: realitatea.net

LEAVE A REPLY