Mesaj SFÂȘIETOR al lui Cătălin Ilniţchi, fotograful rănit în Colectiv, la 3 luni de la tragedie

0
894

catalin-ilnitchi

Cătălin Ilniţchi, rănit la Colectiv şi aflat o lună în comă, a vorbit despre drama prin care a trecut, dar și despre cum viața lui s-a schimbat după tragedie. El se află în perioada de recuperare, însă imaginile groazei nu-i dau pace, scrie LIBERTATEA.

PSX_20151209_131732-1024x768

Sâmbătă, 30 ianuarie, se împlinesc trei luni de la incendiul din Colectiv, iar fotograful rememorează toate momentele prin care a trecut de atunci. El spune că imaginile teribile pe care le-a făcut în acea noapte nu și le va putea șterge prea ușor din minte. ”Cele trei luni de zile au fost destul de dificile, pentru că am fost o lună în comă, iar apoi am fost transferat în Israel. După ce m-am întors în ţară, evoluţia mea şi-a urmat cursul firesc, conform aşteptărilor medicilor. La întoarcerea în ţară a început alergătura către diverse instituţii ale statului pentru a-mi putea obţine un concediu medical, pentru a putea să încep un program de recuperare. Viaţa mea s-a schimbat şi imaginile din noaptea aceea pe care însă le am în cap nu o să se şteargă prea uşor. Eu acum încerc să îmi văd de recuperarea mea şi încerc să mă gândesc cât mai puţin la momentul acela. Din momentul în care m-am trezit din coma indusă a fost la fel de limpede ca şi acum. Eu din momentul în care m-am trezit mi-am adus aminte ce s-a întâmplat, dar să speculez pe marginea… ce s-a întâmplat în mod oficial, ce au descoperit anchetatorii, asta nu pot să o fac. Eu când am ajuns la club pentru a face fotografii, totul era deja montat, nu ştiu cine ar fi montat”, a declarat Cătălin Ilnițchi.

Tânărul a postat recent câteva rânduri pe contul său de Facebook în care susţine că în România, la Spitalul Floreasca, din Capitală, unde a ajuns imediat după incendiu, a avut parte de un tratament corespunzător şi profesionist, pentru care mulţumeşte doctorilor români.

“Nu pot spune cu precizie care a fost sursa infecţiei cu care am ajuns la spitalul Tel HaShomer. În Israel, după trezirea mea, discutând cu medicii despre situaţia mea medicală, am aflat că pe toata perioada cât am fost spitalizat in România am avut parte de un tratament profesionist de la o echipă medicală bine pregătită. Mai mult, la controlul medical de după întoarcerea mea în România am fost primit foarte bine şi toată lumea s-a comportat intr-un mod exemplar. Doresc să mulţumesc din suflet întregului personal medical care a făcut posibilă însănătoşirea mea: paramedicii de pe Ambulanta SMURD, personalul medical de la Spitalul Floreasca şi Tel HaShomer din Israel”, a scris pe Facebook Cătălin Ilniţchi.

PSX_20151209_131753-1024x768

Sâmbătă, 30 ianuarie, s-au împlinit trei luni de la tragedia din clubul Colectiv. Supravieţuitorii s-au întors la locul infernului. Au încă răni adânci, dar şi întrebări. Autorităţile nu au reuşit nici până acum să dea un răspuns clar despre ce s-a întâmplat în noaptea de coşmar. Este şi revoltă în rândul familiilor, pentru că, spun oamenii, România nu s-a schimbat. Mai mulţi preoţi au ţinut o slujbă în memoria celor 63 de morţi şi s-au aprins lumânări pentru ei.

SURSA: www.libertatea.ro

LEAVE A REPLY