OFICIAL | Halep a PIERDUT locul 2 WTA! Simona, detronată după o surpriză de proporții

0
271

Angelique Kerber s-a impus în faţa Serenei Williams, în finala turneului feminin de la Australian Open, cucerind astfel primul turneu de Grand Slam al carierei.

haslepmain

Victoria din finală o urcă pe Kerber până pe locul 2 WTA, peste Simona Halep
Sportiva din Germania a câştigat meciul împotriva liderului WTA în trei seturi, 6-4, 3-6, 6-4, după două ore şi opt minute.

Kerber este prima jucătoare din Germania care câştigă un turneu de Grand Slam în acest secol. Ultima victorie “nemţească” la acest nivel data din 1999, când Steffi Graf câştiga Roland Garros-ul
Jucătoarea de 28 de ani cucereşte astfel primul turneu de Mare Şlem al carierei, la prima finală jucată. Până acum, Kerber mai atinsese doar faza semifinalelor, în două rânduri, la US Open (2011) şi Wimbledon (2012). La Australian Open, cea mai bună performanţă a lui Kerber era reprezentată de prezenţa în turul 4 (2013 şi 2014).

O depăşeşte pe Halep în clasament

Pentru victoria din finala Australian Open, Kerber va primi un cec de 3,1 milioane de dolari şi 2000 de puncte WTA. În urma acestei performanţe Kerber va urca pe locul 2 WTA, devansând-o pe Simona Halep în clasament.

Serena Williams, care era deţinătoarea trofeului la Melbourne, rămâne în continuare lider mondial. Aceasta va încasa 1.5 milioane de dolari şi 1200 de puncte după prezenţa în finală.

6 era locul din clasamentul WTA ocupat de Kerber înainte de Australian Open

LEAVE A REPLY