Pentru studenti sunt de aur! Superstitiile care te ajuta sa iei note bune la examene!

0
282

superstitii

Sesiunea de iarna a inceput deja, iar studentii cunosc “puterea” superstitiilor. Multi dintre ei cred ca anumite obiceiuri sau obiecte le garanteaza reusita la teste!

Multe dintre supersititii se discuta in soapta, intre studenti, unii crezand ca simplul fapt de a vorbi tare despre ele le aduce ghinion. Unele sunt transmise din generatie in generatie, pe principiul “fratiilor” din universitatile americane, care au inceput timid sa prinda si la noi sub forma “asocialtiilor” de studenti. In cateva cuvinte, persoanele superstitioase cred in puterea magica a unor obiceiuri pe care le implinesc in timpul examenelor, deoarece acestea tin sub control energiile negative din jurul lor si alunga ghinionul.

Talismanele norocoase

Asadar, talismanele sunt pe departe obiectele norocoase care ajuta la o nota buna la examen. Nu este insa clar daca ele au doar un efect psihologic, adica sporesc increderea in sine a studentului, sau chiar detin o “putere” magica.
Trifoiul cu patru foi ocupa un loc fruntas in lista amuletelor ce combat ghinionul. La concurenta cu norocosul trifoi sunt Amuletele- zodii. Fie ca sunt fabricate din argint sau din jad, aceste amulete sunt considerate simbolul norocului ”suprem” si se poarta in buzunar sau la reverul gulerului. Talismanul trebuie atins, iar in gand evocata o scurta rugaciune, in timpul examenenului, pentru garantarea reusiteie

Cucuveaua “bate” pisica neagra!

Cercetatorii europeni care studiaza impactul superstitiilor au luat in calcul si rolul animalelor in aceasta ecuatie. Daca in ziua examenului intalnesti o pisica neagra care-ti taie calea trebuie sa faci trei pasi inapoi pentru a anula puterea ghinionului, cred studentii.

In privinta paianjenului, acesta aduce ghinion daca examenul este programat lunea dimineata si studentul il vede la usa casei sau pe holul facultatii. In acest caz, paianjenul trebuie omorat ca sa scapi de ghinion.

Cand cucuveaua canta in apropierea casei tale, in ajunul examenului, inseamna ca trebuie sa te feresti de ghinion : sa mergi cu prudenta in drum spre examen, iar in sala de examen sa te concentrezi cu calm la subiecte si sa eviti orice provocare. Cucuveaua la romani in credintele populare oricum are un rol profund negativ, intructa prevesteste moartea cuiva.
Superstitia suprema: chilotii pe dos!

Ajungand la imbracaminte, la examene, superstitiosii obisnuiesc sa imbrace un obiect vestimentar pe dos, iar cel mai folosit obicei este imbracarea ..chilotilor pe dos, pentru ca nimeni nu va sesiza “greseala”. De aceea, se obisnuieste ca, studentele sa imbrace lenjeria de corp invers. In acest fel, orice ghinion fuge din calea persoanei care respecta ritual superstitiei.

CITESTE SI: Uite ce soluţie a găsit METROREX pentru a NU închide stația de metrou Piața Victoriei

Mai departe, se spune ca superstitia de a te aseza in aceeasi banca in care ai stat cand ai obtinut doar note mari functioneaza foarte bine. O supertitie mostenita din tata-n fiu sustine ca in noaptea din ajunul examenului este bine sa asezi sub perna cursurile si notitele materiei la care vei sustine examen in ziua urmatoare. Pe parcursul noptii, ce ai invatat nu se sterge din memorie!

LEAVE A REPLY