Statul îți dă 5.000 de lei lunar! Uite ce trebuie să faci!

0
266

baniiiiiiiii_01

Defrișările ilegale ale pădurilor României au luat o mare amploare imediat după Revoluția din 1989. Autoritățile încearcă de ani buni să stopeze fenomenul,dar toate au fost sortite eșecului,fapt pentru care,în scurt timp se va crea așa numita Gardă Forestieră,organism menit să lupte cu cei care taie ilegal pădurile, cu hoții de lemne.

Garda Forestieră,  va face angajări pe baza unor teste speciale de integritate. Cei care vor ajunge “gardieni forestieri” vor beneficia de salarii atractive, susține ministerul mediului,apelor și pădurilor care astfel vrea să lupte cu hoții de lemne.

Ca să stopeze jaful masiv, ministerul Mediului dorește înființarea Gărzii Forestiere, o structură de control care va avea 617 inspectori, cei mai mulți proveniți din fostele inspectorate silvice.

“Îi vom pune într-o situație reală de control și vom putea vedea cine trece testul și cine nu. Salariul poate sa meargă până la 5 mii de RON net și mai mult decât atât. Să existe o cât mai mică tentație către corupție.”,spune  Cristiana Pasca Palmer, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor .Viitorii gardieni ai păduriloe vor trebui să de pe lângă teste de specialitate silvică,de aptitudini fizice și teste de integritate.

“Situația pădurilor este complexă și știți foarte bine cum stau lucrurile. În mod concret, nu se va putea ca în 10 luni să rezolvăm probleme cumulate de ani de zile, dar sunt pași care se pot face. Mă refer aici la partea de control și reglementare, cum ar fi Gărzile Forestiere, unde avem buget să creștem numărul de angajați. Garda Forestieră ar trebui să fie un grup de elită, un fel de DNA al pădurilor. Radarul pădurilor sau SUMAL au nevoie de mai multă eficiență și mai multă transparență’, afira recent ministrul Mediului.

LEAVE A REPLY