Procurorul general al Romaniei si-a dat demisia! Vezi cine va conduce PARCHETUL GENERAL

1
107

Tiberiu Nitu si-a anuntat marti demisia din functia de procuror general al Romaniei, iar presedintele Iohannis a acceptat demisia procurorului general. Bogdan Licu, prim-adjunct al procurorului general, a confirmat marti ca va prelua interimatul la conducerea Parchetului General.

tiberiu-nitu

„Cu toate ca Raportul MCV valideaza rezultatele activitatii mele in fruntea Ministerului Public, la fel si datele din bilant care vor fi facute publice in cursul lunii martie, in conditiile in care numele meu si functia pe care o reprezint sunt asociate in mod artificial cu o situatie de natura sa aiba consecinte asupra imaginii institutiei pe care o conduc, am decis — ca un gest de responsabilitate si onoare — sa imi depun demisia din functia de procuror general al Parchetului de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie”, precizeaza Nitu intr-un comunicat transmis presei.

El arata ca saptamana trecuta a fost marcata de doua evenimente importante din punct de vedere al activitatii Ministerului Public: publicarea Raportului MCV si lansarea in spatiul public de catre unele institutii media a unor afirmatii referitoare la o presupusa incalcare a legii in calitatea sa de procuror general.

„Cu referire la cel de-al doilea eveniment, constand in lansarea in spatiul public de catre unele institutii media a unor afirmatii referitoare la o presupusa incalcare a legii de catre mine, respectiv ‘folosirea coloanei oficiale fara drept’, doresc sa precizez cateva lucruri si sa le reiterez pe cele deja exprimate in cursul lunilor octombrie — decembrie 2015: nu am solicitat si nu am beneficiat de coloana oficiala in sensul in care aceasta notiune este definita prin lege; mi s-a asigurat un dispozitiv de insotire si protectie; stabilirea unui anumit nivel de protectie pentru diverse categorii de demnitari si punerea in practica a masurilor de protectie sunt atributul institutiilor specializate ale statului si nu al beneficiarului protectiei; masurile de protectie asigurate procurorului general al Romaniei de catre institutiile specializate ale statului sunt proportionale cu riscurile potentiale la care acesta este expus in exercitarea anumitor atributii de serviciu, astfel cum acestea sunt prevazute de legislatia in vigoare; in intreaga mea cariera de magistrat, precum si in functia de procuror general, am fost permanent preocupat de respectarea legii si a normelor deontologice”, declara Tiberiu Nitu.

1 COMMENT

  1. Aceasta fortare a demisiei nu are legatura cu vre-o incalcare de lege. Face impresie proasta de instabilitate si arbitrar privind inaltele magistraturi.

LEAVE A REPLY